Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, suspectă într-un dosar instrumentat de DNA

Data publicare: Vineri, 22 Septembrie, 2017 Total: 1383 accesari

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, suspectă într-un dosar instrumentat de DNA


Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh s-a prezentat vineri dimineaţă la sediul Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citată ca suspect într-un dosar de corupţie.
 

 

Aceasta a venit însoţită de un avocat şi a petrecut aproximativ 30 de minute în sediul DNA fără a da declaraţii, fiind prezentă doar pentru a i se aduce la cunoştiinţă faptul că are calitatea de suspectă într-un dosar.

 


La ieşirea din sediul instituţiei, Sevil Shhaideh a fost destul de tăcută şi nu a vrut să facă prea multe declaraţii presei.

„Mi s-a comunicat că am calitatea de suspect și mai multe nu pot declara fiind o ancheta în curs. În acest moment mi s-a adus la cunoștință această calitate. Voi analiza cu avocatul documentele procesate”, a declarat aceasta la ieșirea de la DNA.

 

Deşi încă nu este cunoscut numele dosarului în care Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh este citată, cel mai probabil acesta se referă la activitatea sa pe când ocupa funcţia de stat în Ministerul Dezvoltării, minister condus la acea vreme de Liviu Dragnea. La mijloc ar fi o seri de aprobări în urma cărora TelDrum a intrat în posesia unor terenuri şi heleştee în judeţul Teleorman.

Rudă cu Liviu Dragnea şi protejată politic de acesta, Sevil Shhaideh a fost propusă Prim-Ministru de către PSD imediat după câştigarea alegerilor din luna decembrie 2016, însă propunerea a fost refuzată de către preşedintele ţării Klaus Iohannis. Deşi preşedintele nu şi-a motivat refuzul, surse politice au speculat că motivul ar fi faptul că soţul lui Sevil Shhaideh, sirianul Akram Shhaideh, ar fi un apropiat al regimului Bashar al-Assad, regim în care a ocupat mai multe funcţii- cheie.

Ulterior, PSD a decis luna trecută ca Akram Shhaideh, soţul lui Sevil, despre care se crede că ar fi ofiţer acoperit al serviciilor secrete siriene, să fie numit în Guvernul României pe funcţia de consilier la Ministerul Agriculturii.

 

Întrebată de către jurnaliştii prezenţi la ieşirea din sediul DNA, dacă întenţionează să îşi dea demisia din Guvern în urma acuzaţiilor care i se aduc, Sevil Shhaideh a refuzat să răspundă, sugerând că va face mai multe declaraţii cu o altă ocazie.