Luni încep probele pentru furnizarea căldurii, rămâne de văzut când se vor încălzi caloriferele

Data publicare: Vineri, 22 Septembrie, 2017 Total: 1342 accesari

Luni încep probele pentru furnizarea căldurii, rămâne de văzut când se vor încălzi caloriferele

Luni, 25 septembrie,  CET-ul va începe demararea probelor pentru furnizarea agentului termic. Deşi meteorologii au anunţat o toamnă lungă,  temperaturile au scăzut simţitor şi ne apropiem de data de 1 octombrie, dată de la care temperaturile în timpul nopţii vor fi scăzute.


Conform protocolului, furnizarea agentului termic se face în cazul în care trei nopţi consecutive, temperaturile coboară sub 10 grade celsius.

 

„Rugăm asociaţiile de proprietari/locatari si agenţi economici care au intervenit la instalaţiile de încălzire să-şi finalizeze lucrările, pentru evitarea problemelor de orice natură cauzate de operaţiunile de verificare ce urmează a se efectua până la pornirea încălzirii. În cazul în care se constată neetanşeităţi (scurgeri de apă la instalaţia interioară) asociaţiile de proprietari/locatari şi agenţi economici se pot adresa la Dispeceratul de termoficare al CET Hidrocarburi, la telefon 0257/231367, 0357/412244, acesta având program permanent. Începerea furnizării energiei termice pentru încălzire se va face în momentul în care timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00–6.00 se vor înregistra valori medii ale temperaturii mai mici de 10 grade Celsius, conform HCLM nr. 223/2008” –  Victor Ciulean, directorul SC CET Hidrocarburi SA.

 

Problema furnizorului de energie termică în municipiu este una spinoasă, deşi subvenţia la gigacalorie către CET a fost plătită de către Primăria Arad în avans pentru a asigura funcţionalitatea companiei, în ultima şedinţă a CLM Arad, proiectul de hotărâre pentru atribuirea directă a serviciului de furnizare de agent termic către CET, nu a trecut de votul consilierilor locali, consilierii grupului PSD-ALDE din CLM abţinându-se de la vot. În cazul în care aceştia nu vor vota proiectul de hotărâre, este posibilă organizarea unei licitaţii pentru stabilirea unui furnizor de agent termic şi, altul decât CET.


Astăzi, vineri, de la ora 11.00, la prefectură este convocată o şedinţă pe tema CET-ului pentru a se găsi o soluţie, în urma şedinţei este posibil ca grupul PSD-ALDE din CLM să revină la gânduri mai bune şi să deblocheze situaţia care poate lăsa caloriferele reci din locuinţele arădenilor în această iarnă.