Judecătoria Balș admite cererea de revizuire depusă în dosarul Nadăș

Data publicare: Joi, 21 Septembrie, 2017 Total: 1612 accesari

Judecătoria Balș admite cererea de revizuire depusă în dosarul Nadăș

Judecătoria din orașul Balș, Județul Olt, prin sentința nr. 901/20.09.2017, a admis cererea Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arad și a Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Tauț de revizuire a sentinței 657/2006 a Judecătoriei Ineu, pronunțată în dosarul nr. 457/2006 , cunoscut generic şi sub numele de „dosarul Nadăș”.

„După patru ani de procese este o primă victorie în demersul nostru de a face dreptate locuitorilor satului Nadăș. Ne bucurăm de această sentință și sperăm că ea va fi menținută de Tribunalul Olt, dacă se va depune recurs”, a declarat Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea. 

Dosarul Nădaş a făcut obiectul unei adevărate anchete judiciare cu spectaculoase răsturnări de situaţie după ce membrii familiei Colţeu, cei care avuseseră grijă de o bătrână, au moştenit după decesul acesteia, întreaga ei avere. Printre documentele defunctei s-ar fi aflat şi titlul de proprietate pentru o vastă întindere de teren pe care se află astăzi localitatea Nădaş. Familia Colţeu a cerut în instanţă retrocedarea întregii localităţi şi chiar a câştigat primul proces.
Cazul a atrat atenţia opiniei publice încă de la început.


După ani întregi de judecată între locuitorii satului Nădaş şi familia care retroceda localitatea, pe firul poveştii au intrat  şi procurorii DNA care au demonstrat că actele prezentate instanţei de către familia Colţeu prin care se cerea restituirea întregii localităţi şi a împrejurimilor, erau false.