Cum sunt primele săptămâni pentru o educatoare la grupa mică? Stiai acest lucru?

Data publicare: Joi, 21 Septembrie, 2017 Total: 3570 accesari

Cum sunt primele săptămâni pentru o educatoare la grupa mică? Stiai acest lucru? Ești mămică a unui copil sau chiar doi? Iți este greu și nu știi ce să mai faci ca ziua să treacă mai repede? AFLĂ cum sunt primele săptămâni  la grădiniță la grupa mică, pentru o educatoare !

În fiecare seară ești obosită și te gândești cât de greu este să te ocupi de un copil sau doi, care nu au mai mult de 5 ani?

Gândește-te că în fiecare zi o educatoare la grupa mică, are grijă NU doar de unul sau doi copii, ea zilnic are grijă de 20-25 de copii ! Și Nu este ușor deloc ! Mai ales, primele două luni de zile, pentru o educatoare pot fi ca și un iad.

Copiii urlă, țipă, plâng chiar și 2-3 ore continuu, dar o educatoare cu experiență și multă răbdare face în așa fel încât ziua să se termine cu bine. O educatoare, zilnic, timp de 2 luni trece prin momente grele :

 - copii care plâng la despărțire și părinți îngrijorați, care nu mai vor să plece, ceea ce va prelungi perioada de stres și plâns a copilului. Când părinții pleacă, copiii uită de acest "greu" al lor și încep să se concentreze la un joc sau o altă activitate

- copii care nu au stat, pănă la grădiniță, niciodată departe de casă și de familie, care nu sunt obisnuiți cu locuri străine și nici cu persoane străine, așa că vor avea în primele zile o stare de șoc continuă.

- copii care încă mai au de învățat reguli de bază, de comportament într-o societate: nu lovești pe nimeni chiar dacă ți-a luat jucaria din mână. 

Acasă abia reușești să stăpânești un copil ! Câți dintre părinți s-ar încumeta să fie în locul unei educatoare?

De aceea, fiecare dintre noi ar trebui să ne gândim cât de greu este unei educatoare, câtă răbdare și iubire trebuie să aibă față de copii ! Mâine, când vei merge la grădiniță, încearcă să vezi  cu alți ochi educatoarea de la grupa copilului tău și ai încredere că totul va fi bine !