Caz HALUCINANT în România: adevăratul criminal a stat mai puțin la închisoare decât cel acuzat pe nedrept

Data publicare: Miercuri, 20 Septembrie, 2017 Total: 4968 accesari

Caz HALUCINANT în România: adevăratul criminal a stat mai puțin la închisoare decât cel acuzat pe nedrept

Cel mai nedrept caz din justiţia românească are un nou episod.

 

Cazul lui Marcel Ţundrea(foto) a făcut înconjurul lumii după ce în anul 2014, în urma unui teste ADN acesta şi-a dovedit nevinovăţia în instanţă şi a fost eliberat  din închisoare după ce ispăşise deja 12 din cei 25 de ani pe care îi avea de executat, pentru o crimă pe care nu a comis-o. La scurt timp după eliberarea omului nevinovat, a fost identificat şi adevăratul criminal, în persoana lui Gheorghe Avram, un vecin al victimei, iar acesta a fost condamnat un an mai târziu la 25 de ani de detenţie.


În timp ce nevinovatul Marcel Ţundrea a stat închis 12 ani, adevăratul criminal al fetei de 14 ani, tocmai a fost eliberat marţi, 19 septembrie, după doar cinci ani de detenţie.


Decizia de eliberare a lui Gheorghe Avram, adevăratul criminal al fetei de 14 ani, a fost luată de către magistrații Tribunalului Gorj şi este una definitivă. Aceştia au menținut decizia Judecătoriei din Târgu Jiu de eliberare condiţionată a criminalului.


Drama lui Marcel Ţundrea a început în 1992 cînd o fetiță a fost găsită găsită moartă în albia unui râu din Cărbuneşti, satul în care locuia Ţundrea. Declaraţiile contradictorii ale unei bătrâne şi lipsa tehnologiei l-au condamnat la ani grei de temniţă pe bietul om.

Singura martoră din dosar, o batrână din sat, declarase atunci că i se pare că l-a văzut pe Ţundrea la locul faptei. Pe baza acestor declaraţii şi pe baza coincidenţei faptului că atât Ţundrea căt şi victima aveau aceeaşi grupă de sânge, Ţundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

În toţi cei 12 ani de temniţă, Marcel Țundrea şi-a susţinut nevinovăţia însă nimeni nu l-a crezut. Când tehnica a avansat, Ţundrea a cerut în instanţă o expertiză ADN a probelor care a demonstrat că nu el este ucigaşul cu sânge rece care a curmat viaţa minorei de 14 ani.

Omul nu a apucat să se bucure prea mult de libertate. Din cauza bolilor survenite în urma anilor grei de detenţie, Ţundrea a decedat la numai un an după ce fusese eliberat.

 

Pentru cei 12 ani de detenţie pe nedrept, Statul Român a acordat fiicei lui Marcel Ţundrea infima sumă de 5000 de euro, adică aproximativ un euro pentru fiecare zi petrecută în închisoare de către tatăl ei.



Sursa: DIGI24.ro