Atenţionare METEO de ultimă oră! Cod GALBEN şi PORTOCALIU de furtuni în toată ţara!

Data publicare: Miercuri, 20 Septembrie, 2017 Total: 1725 accesari

Atenţionare METEO de ultimă oră! Cod GALBEN şi PORTOCALIU de furtuni în toată ţara!


Agenţia Naţională de Meteorologie a transmis noi avertismente de vreme rea! Potrivit acestora, aproape întreaga suprafaţă a ţării, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea, se află sub incidenţa unui cod galben de furtuni iar cinci judeţe din centrul ţării au fost marcate cu COD Portocaliu.

 

Atenţionarea METEO este valabilă pentru întreaga ţară începând de miercuri, 20 septembrie,ora 16.00 şi până joi, 21 septembrie, ora 10.00. Pentru Cele cinci judeţe Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, aflate sub incidenţa codului portocaliu de vreme rea, atenţionarea este valabilă până joi, 21 septembrie, ora 22.00.


În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25- 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50-60 l/mp.


Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55- 60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65- 70 km/h și vijelii.