Propunerea de majorare a alocaţiei pentru copii de la 84 la 200 de lei, respinsă de Guvern

Data publicare: Miercuri, 20 Septembrie, 2017 Total: 1324 accesari

Propunerea de majorare a alocaţiei pentru copii de la 84 la 200 de lei, respinsă de Guvern


Porpunerea de majorare a alocaţiilor de stat pentru copii de la 84 de lei cât este în prezent, la  200 de lei, a fost respinsă  marţi de Camera Deputaţilor.


Aflată pe ordinea de zi, legea propusă de către PNL, prin care alocaţiile ar fi urmat să crească s-a lovit de refuzul deputaţilor PSD-ALDE  care au votat împotrivă, la ordinul Ministrului Muncii.



Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a admis că indemnizaţia actuală este prea mică dar spune că deputaţii puterii au votat împotrivă deoarece, pentru această problemă, în programul de guvernare sunt pregătite  "alte lucruri".

 

" Sigur că nu este suficientă, tocmai de asta am pregătit în programul de guvernare alte lucruri.

Noi avem în Programul de guvernare altă strategie faţă de alocaţiile pentru copii. Lucrăm, la ora actuală, la un proiect de lege (...) Dacă vă uitaţi în Programul de guvernare, o să înţelegeţi despre ce este vorba. Ne axăm mai mult pe creşteri pentru cei care sunt, într-adevăr, săraci şi care au nevoie. " şi-a motivat Lia Olguţa Vasilescu refuzul de a majora alocaţiile elevilor.

 

Ultima oară, alocaţiile de stat pentru copii au fost majorate de la 42 la 84 de lei, în anul 2015. Actul normativ a fost promulgat de către Preşedintele Klaus Iohannis chiar de ziua copilului, în 1 iunie, după ce fusese aprobat de parlament în luna mai.