Peste 100 de migranți vor fi expulzaţi din România

Data publicare: Marti, 19 Septembrie, 2017 Total: 3071 accesari

Peste 100 de migranți vor fi expulzaţi din România

Statul român a luat decizia de a expulza peste 100 de migranţi proveniţi din orientul mijlociu care au încercat la începutul lunii septembrie să intre ilegal la noi în ţară pe ruta Mării Negre. Aceştia au fost salvaţi de paza de coastă după ce au fost găsiţi plutind în derivă de mai multe zile, în apele teritoriale ale României.

 


Potrivit M.A.I., două ambarcaţiuni clandestine au intrat în apele teritoriale ale României de la începutul lunii septembrie. În acestea se aflau un număr total de 157 de migranţi, printre care şi foarte multe femei şi copii. Dintre aceştia, un număr de 49 de persoane au cerut azil politic.


Printre migranţii intraţi ilegal în România, se află şi persoane care potrivit M.A.I., reprezintă un factor de risc la adresa securităţii naţionale şi au fost plasaţi în regim închis însă Ministrul de Interne Carmen Dan este de părere că aceştia sunt în număr nesemnificativ.

În acest moment, cele mai folosite rute de către migranşi pentru intrarea în România sunt pe marea neagră şi graniţa cu Serbia. Majoritatea migranţilor care intră în România vor să ajungă în Europa de Vest, cu precădere în Germania.