ISU Arad, apel către arădeni în urma furtunii de ieri!

Data publicare: Luni, 18 Septembrie, 2017 Total: 2079 accesari

ISU Arad, apel către arădeni în urma furtunii de ieri!

Proporţiile dezastrului produs în urma furtunii de ieri sunt vizibile şi acum.  Pe lângă pierderea de vieţi omeneşti, au existat avarii serioase la mai multe locuinţe, dar şi maşini, terase şi mobilier stradal.

Apelurile la numărul unic de urgenţă 112 au început să curgă iar autorităţile locale, oricât de pregătite ar fi, fac faţă cu greu tuturor situaţiilor reclamate. Numai ieri, în doar câteva ore de la furtuna care a mistuit Aradul, peste 150 de solicitări au fost formulate de către arădeni.


Totuşi, nu toate solicitările formulate prin 112 erau urgenţe astfel că personalul ISU a fost nevoit să se deplaseze de multe ori degeaba, pierzând timp preţios, timp în care autorităţile puteau interveni în situaţii limită în care alţi concetăţeni chiar aveau nevoie de ajutor.


În acest sens, ISU Arad face un apel public către cetăţeni pentru o mai bună gestionare a situaţiilor de criză.


Facem un apel la populație sa apeleze serviciul 112 doar in cazul unei situații de urgență care pune in pericol REAL viața, locuința sau alte bunuri. Serviciul 112, Pompieri, Politia nu oferă informații cu privire la numărul de telefon de la ENEL sau alte instituții. Tigle sparte pe carosabil nu este o situație de urgență chiar daca pot produce pană la mașină. Subunitățile noastre fac eforturi deosebite pentru a interveni în situații în care este pusă viața in pericol sau bunurile și pentru eliberarea căilor de acces.