Mihai Tudose despre furtuna care a ucis opt oameni în Vestul ţării: Asta e! Ce să facem, să dăm o lege să nu mai bată vântul?!

Data publicare: Luni, 18 Septembrie, 2017 Total: 2183 accesari

Mihai Tudose despre furtuna care a ucis opt oameni în Vestul ţării: Asta e! Ce să facem, să dăm o lege să nu mai bată vântul?!

Prezent în această dimineaţă în cadrul unei emisiuni RADIO, premierul României, Mihai Tudose a făcut o serie de declaraţii nefericite legate de furtuna de ieri care a măturat Vestul ţării ucigând 8 oameni.

 

Premierul se declară mulţumit de felul cum au acţionat autorităţile în urma catastrofei naturale şi este de părere că nu s-ar fi putut face nimic mai mult de atât. Acesta recunoaşte totuşi că sunt lucruri de îmbunătăţit, ba chiar a anunţat că  în acest moment, se lucrează la un sistem performant de avertizare a populaţiei în caz de pericol.

Totuşi, primul ministru nu a preciza când va fi pus în funcţiune.

Niciodată nu e suficient. După cum a funcţionat sistemul azi-noapte, e bine. Suntem pe drumul cel bun. Cel mai mult a contat azi-noapte şi factorul uman, disponibilitatea tuturor de a se implica. Nu a fost nevoie să cheme nimeni niciun medic la serviciu pentru că au venit toţi de la nivel de director de spitale la nivel de asistenţă medicală. Au fost foarte multe exemple de solidaritate umană. Şi la nivel de Electrica, CFR, ISU, jandarmi, toată lumea a venit la treabă”, a precizat Tudose.

 

Primul Ministru a avut o serie de declaraţii legate de furtuna de ieri. În cadrul unei emisiuni televizate de către Realitatea TV, premierul a surprins audienţa după ce a lăsat să se înţeleagă că astfel de calamităţi sunt absolut normale.

"Condoleanţe familiilor celor decedaţi. E o tragedie. Ceea ce fac autorităţile e că încearcă să limiteze proporţiile urmărilor. E celulă de criză la nivelul Timişului. Doamna prefect e implicată direct. Se fac eforturi deosebite pentru a-i stabiliza pe cei răniţi grav. Unul dintre ei, un copil, a fost şi operat deja. E o tragedie".

 

"Asta e. Ce sa facem? Sa dăm o lege sa nu mai bată vântul?", a completat el.


Furtuna care a măturat ieri după amiază Vestul ţării a făcut pagube însemnate, a ucis 8 oameni şi a rănit alte 67 persoane.