Bilanţ catastrofal în Judeţul Arad! Nu mai puţin de 29.000 locuitori din 32 localităţi au fost afectaţi de furia naturii!

Data publicare: Duminica, 17 Septembrie, 2017 Total: 20534 accesari

Bilanţ catastrofal în Judeţul Arad! Nu mai puţin de 29.000 locuitori din 32 localităţi au fost afectaţi de furia naturii!

Bilanţ catastrofal după furtuna care a făcut ravagii astăzi în Arad.
O persoană a murit la Moneasa, mai multe blocuri şi case au rămas fără acoperişuri şi mai multe autoturisme au fost. 

În urma furtunii, telefoanele au început să curgă la numărul unic de urgenţă 112. Nu mai puţin de 174 de solicitări au fost înregistrate în ultimele ore ISU ARAD fiind nevoit să întervină la nu mai puţin de 86 cazuri în tot judeşul. 


Au fost afectate DN 7, 79, 69, 79A, DJ 708, DJ 792B, drumuri municipale din Arad și mai multe drumuri comunale. 27 autoturisme au fost făcute praf de arborii rupţi de vântul puternic. Pe căile ferate au fost blocate 3 garnituri de tren prin căderea stâlpilor pe infrastructură.


Mai multe Instituții publice au fost afectate; poliția Sebis, școala generală Conop, liceul Dimitrie Țichindeal din Arad, Biserica Ortodoxa Sâmbăteni, Biserica Ortodoxa Sălăjeni. Locuințe particulare aproximativ 40(acoperiș). Doua adăposturi animale. Sunt afectate 38 de linii de medie tensiune total, 12 parțial, 253 puncte de transformare, 23 localității, 29.000 abonați. 

Au intervenit 80 ofițeri și subofițeri, 12 autospeciale și alte 25 mijloace în 32 localităţi afectate.

Contactată telefonic, prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea a declarat pentru Ghidul Arădean că la această oră, autorităţile intervin pentru refacerea infrastructurii reţelei electrice de înaltă şi joasă tensiune în localităţile Arad, Horia, Sâmbăteni,  Şiria, Chişineu- Criş, Sebiş, Pilu, Şimand, Almaş, Ineu, Dezna, Moneasa, Gurahonţ, Vladimirescu, Crazna, Vârfurile, Vonop, Bârzava, Zimand, Zimandcuz, Lipova, Chereluş Chisindia, Buteni, Igneşti, Vărădia de Mureş, Voievodeni, Ususău, Lalaşinţ.


Potrivit prefectului Aradului, cea mai afectată zonă din judeţul Arad este Sebiş-Dezna.


Update: Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad: "Mâine dimineața solicităm oficial Guvernului României despăgubirea celor care au suferit daune majore din cauza urgiei. "


Imagini în exclusivitate din Dezna











Imagini din Moneasa după furtuna





Sursa: Radio Arad


Drumul dintre Vârfurile si Pleșcuța