Dorin Cioabă, regele autointitulat al ţiganilor, arestat pentru evaziune fiscală! Pabubele depăşesc 5 milioane de Euro!

Data publicare: Joi, 14 Septembrie, 2017 Total: 6605 accesari

Dorin Cioabă, regele autointitulat al ţiganilor, arestat pentru evaziune fiscală! Pabubele depăşesc 5 milioane de Euro!

Regele autointitulat al romilor din România, Dorin Cioabă, a fost reţinut, miercuri seara, în urma audierilor care au avut loc la Poliţia Mehedinţi, într-un dosar de evaziune fiscală al cărui prejudiciu este de peste 5 milioane de euro.


În primă fază, anchetatorii au reţinut-o pentru audieri pe soţia lui Dorin Cioabă, Sighişoara dar în baza declaraţiilor acesteia, a fost eliberată. Cel reţinut a fost însă, Dorin Cioabă, cel care a mers la audieri în calitate de jurist şi avocat, pentru a o reprezenta pe soţia sa.


Din primele cercetări se pare că, în perioada 2009 - 2014, Dorin Cioabă ar fi coordonat un grup infracţional prin care reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit evazionist pe baza unui sistem financiar-bancar, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.


Vinovaţii ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.


Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, Cioabă ar fi spălat toti aceşti bani. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.


Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.


Percheziţiile s-au desfăşurat în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj şi în municipiul Bucureşti, semn că infracţiunile autointitulatului rege al ţiganilor erau foarte bine împământenite şi cu numeroase ramificaţii.

 

În urma cercetărilor, procurorii au confiscat două autoturisme de lux şi aproape 250.000 euro, sumă găsită cash în mai multe locuinţe.