Român, arestat pentru TERORISM! Intenţiona să bombardeze forţele MAI

Data publicare: Joi, 14 Septembrie, 2017 Total: 1032 accesari

Român, arestat pentru TERORISM! Intenţiona să bombardeze forţele MAI

Un bărbat din Roman, judeţul Neamţ, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de acte de terorism după ce ar fi încercat să comită acte de terorism împotriva trupelor speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, potrivit DIICOT. 


Românul s-a convertit la islam în perioada în care executa o pedeapsă privativă de libertate în regim de penitenciar în Germania și în Romania.


În timpul executării unei pedepse cu închisoarea într-un penitenciar din Germania, românul aintrat în contact cu mai mulţi deţinuţi de religie musulmană, unii dintre aceştia radicalizaţi. Românul a aderat la ideologia acestora, declarându-şi susţinerea faţă de atentatele teroriste
 ca mod de rezolvare a unor probleme socio-religioase. Deşi era plasat sub control judiciar, inculpatul Bîrzu Cristian şi-a manifestat intenţia de a părăsi România, prin orice mijloc şi indiferent de consecinţe, pentru a se deplasa în Germania de unde, cu sprijinul unor membri ai comunităţii musulmane, să intre în legătură cu elemente jihadiste din Siria.

 

Acesta s-a constituit într-un grup infracţional cu alte persoane şi falsificau buletine româneşti pe care mai apoi le vindeau migranţilor contra cost, pentru a avea acces în spaţiul european. Mai mult, românul trimitea pe teritoriul Marii Britanii, buletine false prin poştă, unui musulman radicalizat.

 

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii Aştefănoaei Cristian și Pintilie Gabriel se ocupau personal de falsificarea actelor iar inculpatul Mandache Constantin avea rolul de a falsifica acte și de a găsi persoane interesate de falsificarea acestora, de a prelua documentele necesare falsificării, de a primi sumele de bani date pentru falsificare şi de a remite ulterior actele fasificate.

 

în urma percheziţiilor efectuate de către poliţişti la mai multe adrese din Iaşi și Roman, au fost ridicate obiecte de cult islamice, bani, 16 telefoane mobile, 14 hard-diskuri, 15 laptopuri, 15 stikuri, 4 imprimante, acte de identitate și de altă natură falsificate.

Românul radicalizat a fost prezentat tribunalului Iaşi care a dispus arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile.