Apple a prezentat trei modele noi de iPhone. Vedeta este iPhone X

Data publicare: Miercuri, 13 Septembrie, 2017 Total: 7648 accesari

Apple a prezentat trei modele noi de iPhone. Vedeta este iPhone X

Apple şi-a lansat marţi seară noile produse în cadrul celui mai important eveniment al companiei din ultimii ani.Locaţia a fost şi ea una cel puţin surprinzătoare: Steve Jobs Theater, noul sediu încă nefinalizat al companiei.

 

Modelele iPhone8 şi iPhone8 Plus, upgrade-ul smartphone-ului emblematic pentru compania Apple, au fost eclipsate de apariţia iPhone X, o adevărată capodoperă tehnologică.

 

Dacă iPhone 6, iPhone 7 şi iPhone 7S au folosit acelaşi desen, iPhone X este dominat de ecranul care acoperă un procent mai mare din suprafaţa dispozitivului decât până acum.

 

iPhone X este primul telefon Apple dotat cu un ecran de 5.8 inch de tip OLED de tip Super Retina (2436 x 1125 pixeli, 458 ppi), configuraţii care oferă o imagine mai bună şi îl fac  mai eficient din punct de vedere energetic.

 

Îngustarea ramelor pentru obţinerea unui ecran mai generos, a dus la  dispariţia butonului HOME care integra şi tehnologia TOUCH ID(amprentă) însă aceasta a fost înlocuită cu funcţia FaceID, o tehnologie de recunoaştere facială. La fel ca Touch ID, Face ID va fi folosit atât pentru deblocarea telefonului şi accesul la anumite aplicaţii sau pentru plăţi electronice prin sistemul Apple Pay.

 

 

În ceeea ce priveşte dotările tehnice, iPhone X se bucură de nu mai puţin de 6 nuclee de procesare, noul cipset A11Bionic, lucru care duce la o durată de procesare a datelor cu 30% mai rapidă,  şi o memorie de 3Gb.

 

Camerele foto au 12 MP iar potrivit Apple, acestea au fost calibrate pentru a funcţiona în mediul augumentat. Una dintre acestea are apertura de f/1.8, iar a doua dispune de o deschidere f/2.8. Acesta filmează în format 1080p cu 240 de cadre pe secundă şi 4K cu 60 de cadre pe secundă. 

 

Încărcarea noilor modele de iPhone-uri poate fi făcută şi wireless. Încărcătorul Apple foloseşte standardul Qi, fapt ce il face versatil, putându+se conecta la orice sistem whireless existent deja pe piaţă. Un plus îl are şi de această dată iPhone X care are o autonomie mai mare decât celelalte modele.

 

iPhone 8 de 64 GB va costa 699 de dolari. iPhone 8 Plus va costa 799 de dolari în varianta de 64 GB. iPhone X 64 GB va costa 999 de dolari. Toate cele trei modele vor avea şi versiuni de 256 GB.

Noile modele iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor fi disponibile pe piaţă începând cu 22 septembrie în timp ce iPhone X va ajunge pe piaţă abia pe 3 noiembrie.