Cinci răniți, într-o explozie la Orăștie la o fabrică de vopseluri

Data publicare: Miercuri, 13 Septembrie, 2017 Total: 1229 accesari

Cinci răniți, într-o explozie  la Orăștie la o fabrică de vopseluri

Cinci răniți, într-o explozie urmată de incendiu la Orăștie, la o fabrică de  vopseluri. O explozie s-a produs, marți după-amiază, la un operator economic din Orăștie, județul Hunedoara, care fabrică vopseluri, focul întinzându-se în toată hala. Din primele informații, cinci persoane au fost rănite. Intervenția pompierilor este dificilă din cauza flăcărilor mari și a fumului.

În incintă se aflau doar 5 persoane. Una a fost rănită și transportată la UPU Orăștie. Celelalte 4 s-au intoxicat, dar sunt în afara oricărui pericol, potrivit hunedoaralibera.ro. 

 

Pe timpul nopții, jandarmii au asigurat măsurile de ordine în zona locuințelor din care s-a evacuat populația, precum și în zona sălii de sport din municipiul Orăștie.

Comitetul local al municipiul Orăștie a decis evacuarea a peste 370 de oameni din cinci blocuri, cu 185 de apartamente, precum și din 25 de locuințe situate pe străzile Nicolae Titulescu și Câmpul Nou, situate in apropiere de locul producerii incendiului.

În urma incendiului, un bărbat de 24 de ani a suferit arsuri de gradul 3 și 4 pe 80% din suprafața corpului.

Efectivele sporite din județul Hunedoara și echipajele sosite în sprijin din județele Alba, Gorj, Sibiu și Timiș, însumând peste 50 de pompieri, au acționat în forță, pe tot parcursul nopții, pentru limitarea incendiului izbucnit la fabrica de uleiuri esențiale din Orăștie. După 12 ore de acțiune pompierii au reușit cu spumogenul dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 12 autospeciale să reducă suprafața de ardere de la 5.000 metri patrați la aproximativ 100 mp.



Sursa:hunedoaralibera.ro