Amenajarea camerei unui elev la inceput de an scolar

Data publicare: Sambata, 09 Septembrie, 2017 Total: 3202 accesari

Amenajarea camerei unui elev la inceput de an scolar

Iata-ne in pragul unui nou an scolar, ceea ce presupune o perioada mai agitata atat pentru elevi, cat si pentru parintii care trebuie sa le asigure copiilor toate echipamentele necesare studiului si un spatiu de lucru adecvat. Acesta din urma este si motivul pentru care inceputul toamnei coincide cu momentele in care parintii cauta cele mai bune solutii de amenajare a camerelor pentru copii.

In acest segment de amenajare a interiorului s-au format de-a lungul anilor anumite reguli a caror scop este sa le usureze elevilor sarcina temelor pentru acasa. Cred ca e important sa subliniez ca forma, culoarea si aspectul biroului de lucru sunt aspecte care palesc in raport cu locul in care este amplasata aceasta piesa de mobilier si cu nivelul de confort pe care i-l poate oferi copilului, prin prisma inaltimii si a dimensiunii.

Locul ideal pentru montarea biroului

Stiu ca de cele mai multe ori dimensiunea si forma camerelor nu ne ofera prea multa libertate in alegerea pozitionarii mobilierului, insa fiind vorba despre un element extrem de important in viata oricarui elev este imperios necesar ca fiecare parinte sa depuna toate eforturile necesare pentru a-l aseza in cel mai avantajos loc din camera copilului.

Locul ideal pentru montarea unui birou de lucru este in apropierea unei ferestre. Daca elevul este dreptaci, lumina trebuie sa-i cada pe birou din partea stanga, iar daca este stangaci – din dreapta. In cazul in care configurarea camerei copilului nu-ti permite sa asezi biroul in zona ferestrei, trebuie sa te asiguri ca elevul nu va duce lipsa de lumina, accesorizand spatiul de lucru cu o lampa de birou. Corect ar fi sa spun ca orice satiu de lucru are nevoie de o sursa de iluminat artificial dupa lasarea serii.

Inaltimea biroului si a scaunului

Pentru a-i oferi unui elev confortul maxim in timpul orelor de studiu e important sa te asiguri ca biroul si scaunul pe care le vei cumpara pentru el vor avea inaltimea corecta. Cu siguranta ai observat si tu ca inaltimea pupitrelor variaza de la o institutie de invatamant la alta: prescolarii lucreaza la niste masute scunde, elevii din clasele primare au birouri ceva mai inalte si tot asa pana la incheierea studiilor.

Vei gasi mai jos o schema care ar trebui sa te ajute sa alegi mai usor scaunul si biroul sau masa de lucru din camera copilului in functie de inaltimea pe care o are acesta. Spre exemplu, daca vorbim despre un prescolar (si cei mici au nevoie de o suprafata pe care sa poata colora, face puzzle-uri etc), inaltimea mesei de lucru n-ar trebui sa depaseasca...

Citeste mai mult la:
https://www.casadex.ro/2017/09/amenajarea-camerei-unui-elev-la-inceput-de-an-scolar/