Rămânem cu Daum la naţională până ajungem pe ultimul loc în grupă

Data publicare: Joi, 07 Septembrie, 2017 Total: 2931 accesari

Rămânem cu Daum la naţională până ajungem pe ultimul loc în grupă

Conform unor surse de la Casa Fotbalului ale Gazetei Sporturilor, în urma discuţiilor de marţi, Burleanu şi Daum au convenit ca antrenorul german să termine preliminariile. Cu toate acestea, e exclus ca selecționerul să mai continue și în viitoarea campanie.

"Să aşteptăm încheierea preliminariilor, după care vom trage linie şi vom lua o decizie", a tot repetat în ultimul timp preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, în legătură cu soarta lui Christoph Daum.

 

Care linie să o tragem, doar Burleanu ştie, calificarea este ratată, înfrângerea din Muntenegru este echivalentă, practic, cu încheierea acestei campanii pentru "tricolori", eliminaţi din cursa de calificare la Mondialul 2018, chiar dacă mai avem de jucat două meciuri, cu Kazahstan şi în Danemarca.

Doum mai are de încasat două salarii frumuşele, în valoare de vreo 100.000 de euro, de ce ar renunţa la ele dacă oricum a lăsat România acasă, ratând încă o calificare la un mondial de fotbal, oricum trăim deja din amintiri frumoase de pe vremea lui hagi şi Popescu.

Potrivit aceloraşi surse, ar fi exclusă orice variantă de prelungire a colaborării cu tehnicianul german. Unul dintre motivele pentru care Daum va rămâne încă o lună este şi fiindcă "este destul de dificil să găseşti un interimar, nimeni nu vrea să îşi asume răspunderea numai pentru aceste două partide, o scuză penibilă atât pentru Burleanu care probabil vrea să dea vina integral pe antrenorul german, dar şi o scuză la fel de penibilă şi pentru Daum care, ar fi trebuit să-şi dea demisia în momentul în care şansele de calificare au devenit nule. Oricne ar putea să stea pe banca tehnică, fără să poarte vreo vină pentru ratarea calificării.

Un lucru este însă adevărat, vina nu este integrală a lui Daum, nu avem nici jucători cu care să sperăm la o calificare la un mondial de fotbal, iar chiar dacă, printr-o minune am obţine o astfel de calificare, întrebarea care s-ar pune ar fi: ce prestaţie am avea acolo?  poate e mai bine că nu ne facem de râs.

 

Christoph Daum, care a plecat ieri din România, îşi va face programul deja stabilit până la convocarea lotului pentru "dubla" cu Kazahstan (5 octombrie) şi cu Danemarca (8 octombrie). El şi-a anunţat colaboratorii că va merge să îl urmărească pe Alex Maxim în acest weekend, la meciul Mainz - Leverkusen. Iar marţi va fi în tribună la Bayern - Anderlecht, în grupele Champions League, partidă în care este posibil să evolueze Chipciu şi Stanciu, ca ulterior ulterior, să se va deplaseze şi în Belgia, pentru a viziona şi alte partide, la ce mai folosesc aceste vizionări, din nou doar Daum şi Burleanu ar putea să ne răspundă.