Claudiu Năsui, tânărul deputat care i-a dat ŞAH-MAT premierului Tudose în doar 5 minute! Guvernarea PSD-ALDE, demolată promisiune cu promisiune!

Data publicare: Miercuri, 06 Septembrie, 2017 Total: 9065 accesari

Claudiu Năsui, tânărul deputat care i-a dat ŞAH-MAT premierului Tudose în doar 5 minute! Guvernarea PSD-ALDE, demolată promisiune cu promisiune!

Imediat după ce Guvernul PSD-ALDE şi-a prezentat bilanţul trecând în revistă toate succesele, cuvântul a fost acordat de către preşedintele Camerei deputaţilor tuturor reprezentanţilor partidelor.

Deşi era de aşteptat ca opoziţia să vină cu contraargumente, surpriza a venit din partea reprezentantului USR care, printr-o intervenţie de doar 5 minute, a reuşit să dea ŞAH-MAT guvernării PSD-ALDE.

Claudiu Năsui (USR) a avut o intervenție argumentată ca la carte în plenul Parlamentului care a lăsat audienţa fără cuvinte.

Deputatul USR, pare să se fi pregătit temeinic pentru dezbatere, culegând informaţii tocmai din Programul de Guvernare, cu care PSD a câştigat campania electorală.

Punct cu Punctcu, deputatul Claudiu Năsui a demontat "succesul" guvernării scoţând în evidenţă aberațiile legislative la care Dragnea, prin interpuşii Tudose şi Grindeanu, au supus România.


“Ce-am ascultat azi aici, cifrele prezentate de premierul României sunt o imagine fantezistă şi ireală şi este trist că asta este imaginea care există din Palatul Victoria. Imaginea reală a economiei este cu totul alta. Dacă lucrurile merg atât de bine, creşterea e atât de mare şi toate lucrurile merg atât de roz cum spuneţi dumneavoastră, de ce este nevoie de toate aceste creşteri de taxe pe care le-aţi propus în ultima perioadă?

 

Cum poţi să ai creştere economică record într-o ţară şi cu toate astea să fii cu deficitul bugetar la maxim? Vă explic de ce faceţi lucrurile acestea: pentru că aţi crescut în mod nesustenabil cheltuielile structurale ale statului român. Aţi crescut pensiile şi salariile cu peste 20%, când vi s-a spus că lucrurile acestea nu pot fi susţinute. Şi atunci aţi tăiat din investiţii şi aţi căutat bani de la cei care nu-i aveau şi anume de la cei care muncesc part-timeîn România – le-aţi mărit impozitele pe muncă – şi de la mediul privat pe care punctual îl tot ameninţaţi cu diverse măsuri.


Este o guvernare a incompetenţei şi a minciunii. A minciunii pentru că, deşi ne promiteţi creşteri de salarii şi lucruri de genul acesta viitoare, faceţi totul pentru a le masca apoi. Creşteţi, pe de o parte brutul, după care ne spuneţi că schimbaţi modul de calcul al contributiilor, în aşa fel încât nicio creştere de salarii nu va mai exista anul viitor. Aţi majorat taxele, impozitele, accizele cu 20%, anunţând lucrul acesta de pe o lună pe alta. În ce ţară civilizată mai există lucrul acesta?


Aţi încălcat promisiunile dumneavoastră. Aţi spus că nu o să creşteţi taxe şi acum le creşteti. Aţi spus că o să scutiţi de impozit veniturile sub 2.000 de lei. Nimic din toate acestea. Aţi spus ca o să eliminaţi impozitul pe dividende. Este discutată şi uitată. Aţi spus că o să scutiţi de impozit medicii. De asemenea, discutată şi uitată.

Să ştiţi că vinovat pentru toate lucrurile acestea nu este un singur om, sunteţi toţi pentru că sunteţi complici la ceea ce se întamplă în această ţară. Şi toate acestea pentru ce? Ca să cumpăraţi o pace socială, ca să atacaţi Justiţia şi să vă salvaţi penalii. Asta în timp ce sistemul educaţiei e la pământ şi vedeţi sănătatea în ce hal este şi cum se fură politic de către acoliţii dumneavoastră. Să vă fie ruşine!”, şi-a incheiat Claudiu Năsui discursul din plenul Camerei Deputaţilor.