Tudorel Toader, luat la întrebări şi de ambasadorul Marii Britanii! Ministrul, chemat să dea explicaţii pe tema Justiţiei!

Data publicare: Miercuri, 06 Septembrie, 2017 Total: 4046 accesari

Tudorel Toader, luat la întrebări şi de ambasadorul Marii Britanii! Ministrul, chemat să dea explicaţii pe tema Justiţiei!

După ce a fost "urecheat" de mai toate ambasadele şi guvernele celor mai puternice state din lume pentru modificările pe care vrea să le aducă Justiţiei din România, Tudorel Toader a început să fie invitat la discuţii pe tema schimbării legilor Justiţiei.

 

Dacă marţi, ministrul Justiţiei a avut o întrevedere anunţată cu ambasadorul SUA, întâlnire care s-a încheiat după aproximativ 2 ore şi jumătate, astăzi, Tudorel Toader a anunţat o întâlnire cu ambasadorul Marii Britanii, una dintre cele mai vechi şi puternice democraţii din lume.

 

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti îşi exprima, zilele trecute, speranţa că orice modificări în domeniul Justiţiei vor avea "rolul de a sprijini şi dezvolta progresul important realizat de România, în ultimii ani, în lupta împotriva corupţiei"

 

Tudorel Toader a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să aducă noi modificări în legile Justiţiei din România. Potrivit Ministrului Justiţiei, una dintre modificări ar urma să îl excludă pe Preşedintele României din procesul de numire a şefilor DIICOT, DNA şi a Curţii Supreme.

De la lansarea anunţului în spatiul public, mai mulţi aliaţi occidentali ai României şi-au arătat îngrijorarea legată de faptul că prin modificările aduse în justiţie, Tudorel Toader riscă să pună în pericol Statul de Drept şi integritatea Justiţiei din România lăsând posibilitatea Guvernului de a politiza Justiţia, încălcându-se astfel separarea puterilor în stat.

 

Până acum, Germania, SUA, Marea Britanie, Olanda, Franţa dar şi Comisia Europeană au luat poziţii în defavoarea modificărilor aduse de către Guvern legilor justiţiei.