Atenție, se trag țepe pe WhatsApp cu Vouchere cadou în numele Kaufland, eMAG sau Tarom!

Data publicare: Miercuri, 06 Septembrie, 2017 Total: 2645 accesari

Atenție, se trag țepe pe WhatsApp cu Vouchere cadou în numele Kaufland, eMAG sau Tarom!

În ultimele zile, utilizatorii români ai serviciul de mesagerie instant Whatsapp au fost asaltați cu sute de mesaje din partea prietenilor în care sunt anunțați că au câștigat un voucher în valoare de 250 de lei în cadrul unei campanii desfășurate de Kaufland România.

 

Finalul mesajului conține un link către un site cu conținut înșelător în care utilizatorului i se comunică faptul că mai sunt disponibile doar 219 vouchere și că, pentru a putea beneficia de unul dintre ele, trebuie să dea share la 10 prieteni de pe Whatsapp.





Practic, metoda nu este nimic altceva decât o încercare a hackerilor de a vă sustrage datele personale din telefon .

 

Kaufland România a dezmințit deja, pe pagina de Facebook a companiei, așa-zisul concurs:




Reprezentanții companiei eMAG au publicat şi ei deja pe pagina lor de Facebook o dezmințire prin care anunță că respectivele concursuri cu câștiguri constând în vouchere sunt false și neasumate. 



Hackerii practică același tip de înșelătorie și în numele companiei Tarom sau British Airways, unde oamenii sunt anunțați de disponibilitatea a 332 de vouchere, cu ocazia aniversării a 70 de ani de existență. 


Nimic din promoțiile care circulă în aceste zile pe serviciul de mesagerie nu este adevărat, site-ul nu este valabil pe varianta desktop, spam-ul fiind destinat doar pentru mobil. Adresa web nu are nicio legătură cu compania a cărei vouchere le promovează.