Primul ministru demisionar din guvernul Tudose!

Data publicare: Marti, 05 Septembrie, 2017 Total: 1192 accesari

Primul ministru demisionar din guvernul Tudose!

Ministrul Apărării anunță că și-a depus demisia din funcție, și a înaintat-o premierului Mihai Tudose.  Adrian Țuțuianu a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3 că își asumă răspunderea pentru că nu a comunicat situația plății drepturilor salariale din Ministerul Apărării Naționale. MInistrul a avut o discuție, la Palatul Victoria, cu prim-ministrul, la care a participat și ministrul de Finanțe.

Potrivit unor surse oficiale, demisia a fost depusă la cabinetul prim-ministrului, care urmează să ia o decizie în acest sens.

Ministrul Apărării a spus că nu a știut despre conținutul comunicatului de presă dat publicității marți, de către Minister, prin care se anunța că nu sunt bani pentru drepturile salariale din sistem. ”A fost e eroare de comunicare pe care mi-o asum”, a spus ministrul.

Adrian Țuțuianu a ținut să precizeze că nu există niciun fel de întârziere a drepturilor salariale în Apărare și că există bani pentru plata tuturor salariilor. ”Chestiunea este strict tehnică”, a mai spus el.

Adrian Țuțuianu a mai declarat că reproșul premierului s-a referit la modul în care s-a comunicat această situație.

”Nu am cunoscut conținutul comunicatului, regret că nu am fost atent”, a spus ministrul. ”Această informație a generat foarte multe discuții, inclusiv cu parteneri”, a ținut să mai menționeze Țuțuianu.

Ministerul Apărării a transmis, marți, printr-un comunicat oficial, că militarii români și salariații instituției vor primi în mai multe tranșe soldele sau salariile. Mai exact, în data de 15 septembre vor fi primite sumele nete, fără contribuțiile individuale și impozitul pe venit, plus diurnele personalului aflat în misiuni străine.

Ulterior, între 21 și 25 septembrie, odată cu rectificarea bugetară, vor fi plătite contribuțiile sociale și de sănătate, plus impozitul pe venit. Practic, aceștia sunt bani care ajung tot la bugetul statului.