Clipe dramatice în plin centrul Aradului! Arădenii, efort comun pentru salvarea unui bărbat care a făcut infarct în plină stradă

Data publicare: Luni, 04 Septembrie, 2017 Total: 3221 accesari

Clipe dramatice în plin centrul Aradului! Arădenii, efort comun pentru salvarea unui bărbat care a făcut infarct în plină stradă

Arădenii care au trecut astăzi, de dimineaţă prin centrul oraşului au fost martorii unor clipe dramatice. Un bătrân a făcut infarct în parcarea aflată între liniile de tramvai şi a căzut ca secerat între maşinile parcate.

 

Un bărbat care a observat victima căzută la pământ a dat alarma iar în doar câteva clipe, mai mulţi arădeni care aşteptau tramvaiul au sosit la faţa locului pentru a acorda primul ajutor.

 

Bătrânul care a intrat n stop cardio-respirator şi îşi pierduse cunoştinţa a fost resuscitat minute bune de către doi arădeni până la venirea unui echipaj smurd în timp ce alţi cetăţeni au făcut un scut împotriva ploii pentru a feri victima de intemperiile vremii.

 

După sosirea echipajului SMURD care a preluat victima trecând la manevrele de resuscitare, oamenii au rămas la faţa locului pentru a face un paravan din umbrele pentru victimă şi medici.

Medicii spun că au preluat victima având semne vitale foarte scăzute însă sunt de părere că doar interevenţia arădenilor l-au ţinut pe bătrân în viaţă pînă la venirea lor.

 

Victima a fost conectată  de urgenţă la defibrilator iar medicii au continuat manevrele de resuscitare aproape o oră însă din păcate, bărbatul în vârstă  de 72 de ani a pierdut orice semne vitale. Bărbatul şi-a dat ultima suflare în mâinile medicilor, aceştia din urmă neavând altceva de făcut decât să constate decesul.

 

 „Din nefericire, deși echipajul medical a efectuat manevrele de resuscitare mai bine de 40 de minute, inima arădeanului de 72 de ani a cedat fiind astfel declarat decesul bărbatului”, a declarat pentru Jurnal arădean, Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.