USR pune tunurile pe Guvern: PSD nu este interesat de generațiile viitoare

Data publicare: Luni, 04 Septembrie, 2017 Total: 1046 accesari

USR pune tunurile pe Guvern: PSD nu este interesat de generațiile viitoare

România este supusă unui populism bugetar care riscă să îngroape țara în datorii și să împovăreze generațiile care vor urma. Dorința de a administra cu orice preț resursele statului, pentru satisfacerea unor interese personale și de grup, îi face pe cei din coaliția PSD-ALDE să ignore total viitorul.


Incompetența administrativă care transpare din unele declarații – cele despre "rentabilitatea" Pilonului I de pensii, riscurile din sistemul bancar – completează imaginea îngrijorătoare a direcției greșite în care se îndreaptă România. Atacurile politice ale premierului Tudose și ale echipei Dragnea-Tăriceanu la adresa multinaționalelor și a băncilor, precum și ușurința cu care se vorbește de naționalizări (vis-a-vis de Pilonul II de pensii) nu poate decât să așeze țara de partea populismului dăunător.


După ceva mai mult de jumătate de an de guvernare, toate semnalele indică, fără urmă de îndoială, că PSD nu este preocupat de ceea ce urmează. Datoria publică este in creștere dar nu pe seama investițiilor ci pe seama cheltuielilor de funcționare ale Statului. Ținta de deficit bugetar de 3% pare a nu mai putea fi realizată, iar haosul introdus de noua lege a salarizării unitare face ca anvelopa salarială agreată cu organismele internaționale, de 7% din PIB, să fie depășită. Deficitul la Fondul de Pensii este uriaș și în creștere, iar în aceeași situație se află și FUNASS. Cursul de schimb crește, la fel și inflația, mușcând serios din puterea de cumpărare a celor amăgiți de promisiunile unui partid iresponsabil și incapabil.


Tot ce putem vedea astăzi sunt elementele unei politici menite să țină România captivă în sărăcie și primitivism politic.Clasa de mijloc, cei care pot contribui la dezvoltarea României, sunt ignorați. Nevoile lor nu contează, pentru guvernarea actuală, ei sunt doar cei care plătesc taxe și impozite. Tinerii văd cum se reduc tot mai mult perspectivele de a trăi într-o țară europeană și se gândesc să plece masiv în străinătate. Nici cei bătrâni nu au o soartă mai bună, veniturile lor au crescut cu puțin, în schimb cheltuielile de zi cu zi sunt gata să explodeze. Singurii care beneficiază sunt cei de la guvernare. Din păcate, suferim cu toții consecințele neimplicării, a absenteismului și a insuficientei informări înaintea votului.” a declarat Vlad Botoş.