Regulamentul în Tentisul mondial s-ar putea modifica după meciul în care Halep a pierdut în faţa Mariei Sharapova

Data publicare: Marti, 29 August, 2017 Total: 2982 accesari

Regulamentul în Tentisul mondial s-ar putea modifica după meciul în care Halep a pierdut în faţa Mariei Sharapova

Maria Sharapova a revenit în circuitul turneelor de Grand Slam cu o victorie în fațaSimonei Halep, numărul 2 mondial, dar a reuşit să îşi atragă şi critici, după ce a cerut o pauză pentru a merge la toaletă. Comportamentul jucătoarei din Rusia care părea că a uitat să revinţ pe teren a atras chiar și cereri pentru schimbarea regulamentului.

 

Strategia Mariei Sharapova de a întrerupe jocul pentru nevoi fiziologice în momente cheie în meciurile directe jucate împotriva Simonei Halep pare să dea rezultate însă nu este deloc o metodă pe placul publicului şi al organizatorilor de turnee.

 

Regulamentul actual nu prevede o limită de timp pentru astfel de pauze, astfel că  Brad Gilbert, unul dintre cei mai apreciați antrenori, care i-a pregătit, de-a lungul vremii, pe Andre Agassi, Andy Roddick, Andy Murray sau Kei Nishikori, propune o schimbare a normelor.

Aesta consideră că pauza ar trebui limitată la maxim 5 minute și că ar trebui introduse penalizări la fiecare 30 de secunde trecute peste această durată.

 

 

"Evident că nu îmi place această regulă. Ar trebui să aibă voie maximum 5 minute, iar apoi, dacă nu se întorc, să fie penalizate cu câte un punct la fiecare 30 de secunde", a scris pe contul personal de Twitter, Brad Gilbert.

 

 

Fostul jucător de tenic Brad Gilbert, în vârstă de 56 de ani, este în prezent antrenor de tenis şi deţine în palmares 20 de titluri ATP precum şi ocuparea poziţiei a 4-a în clasamentul mondial în anul de graţie 1990.