Incendiul de la groapa de gunoi Lipova a fost stins în totalitate

Data publicare: Luni, 28 August, 2017 Total: 1116 accesari

Incendiul de la groapa de gunoi Lipova a fost stins în totalitate

Autorităţile au verificat astăzi stadiul operațiunilor de stingere a incendiului de la groapa de gunoi din Lipova, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș Arad, Primăriilor din Lipova și Păuliș, respectiv Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Lipova.

 

 

Cu ocazia controlului s-a constatat că toate focarele de incendiu sunt stinse, fiind acoperite cu pământ.  Aceeași situație a fost constatată și cuocazia controlului efectuat sâmbătă, neexistând astfel focare de incendiu care să se fi reaprins în ultimele două zile. 

 

 

Groapa de gunoi din Lipova a luat foc la începutul lunii august, pe o suprafaţă de peste 3 hectare, focul fiind stins după câteva zile. Groapa s-a reaprins după mai bine de o săptămână iar pompierii s-au luptat zile întregi cu flăcările înalte de câţiva metri şi fumul înecăcios care s-a răspânditla zeci de kilometrii distanţă.

 

Fumul degajat în atmosferă, provenit de la incendiul care a ars mohnit zile în şir a pus viaţa locuitorilor din oraşul Lipova şi din împrejurimi în pericol deoarece depăşea cu mult indicii de mediu provenind gradul de toxicitate.