Șaptesprezece cetăţeni din Siria, Irak, Pakistan şi Turcia, opriți la frontiera cu Ungaria

Data publicare: Joi, 24 August, 2017 Total: 1165 accesari

Șaptesprezece cetăţeni din Siria, Irak, Pakistan şi Turcia, opriți la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, jud. Timiş, au depistat șaptesprezece cetăţeni din Siria, Irak, Pakistan şi Turcia, solicitanţi de azil în ţara noastră, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.


În cursul nopții trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, în cooperare cu lucrători din cadrul I.J.J Timiş și polițiști din cadrul Secției 11 de Poliție Sannicolau Mare, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, în apropierea localității de frontieră Cenad, două grupuri de două, respectiv cincisprezece persoane.


Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost duse la sediul PF pentru cercetări.


În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Irak, Pakistan şi Turcia, din care nouă bărbați, două femei și șase copii, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, iar minorii între 1 și 17 ani. Aceștia erau solicitanţi de azil în România și au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa:PolitiaDeFrontiera.ro