Un copil de patru ani a fost ucis de câinele familiei

Data publicare: Marti, 22 August, 2017 Total: 3108 accesari

Un copil de patru ani a fost ucis de câinele familiei

Tragedie în Sighetul Marmaţiei. Un copil de patru ani şi jumătate a fost ucis de câinele familiei, adus în urmă cu două luni, din Italia


Tragedia s-a întâmplat luni seară într-o gospodărie din Sighetul Marmației. Copilul de patru ani şi jumătate a fost lăsat în grija bunicilor. Câinele l-a atacat din senin pe copil sub privirile bunicii sale.


Deşi a intervenit, bătrâna nu a reușit să-l salveze pe copil. Rănile la nivelul gâtului provocate de câine i-au fost fatale micuțului.


La faţa locului a sosit şi un echipaj de salvare însă aceştia nu au putut face altceva decât să cobstate decesul.

Politiștii fac cercetari la fața locului, au deschis și dosar penal pentru ucidere din culpă.

Câinele aparține unchiului copilului ucis și a fost adus din Italia în luna iunie.


”Luni după-amiază, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi cu privire la faptul că un copil de 4 ani şi jumătate a fost muşcat de un câine din rasa pitbull. Copilul se afla în curte şi a fost atacat de câine şi muşcat în zona gâtului şi a decedat, cadavrul fiind transportat la IML în vederea necropsiei. Câinele a fost adus în ţară de unchiul copilului în luna iulie şi nu era declarat la asociaţia chinologică şi nici la Poliţie. În cauză s-a deschis dosar penal pe numele unchiului copilului pentru ucidere din culpă, neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unor persoane şi introducerea în ţară a raselor de câini de luptă şi atac”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Mateş.


Deşi afectuoşi şi prietenoşi cu copii, rasa Amstaff este considerată foarte periculoasă, câinii de acest gen fiind folosiți chiar și în lupte.


Mama copilului, aflată la muncă în străinătate a primit tragica veste de la tatăl copilului şi a venit de urgenţă în ţară. Familia micuţului se pregăteşte acum de înmormântare.