Inspectorul general şcolar Claudius Mladin demis printr-un fax de ministrul învăţământului

Data publicare: Duminica, 20 August, 2017 Total: 3251 accesari

Inspectorul general şcolar Claudius Mladin demis printr-un fax de ministrul învăţământului

Şefii Inspectoratelor Şcolare din 13 judete - Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călrasi - au fost revocaţi vineri din funcţii de ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Ordinele de revocare au fost trimise pe adresa inspectoratelor judeţene vineri seara, prin fax, şi urmează să intre în vigoare peste 15 zile, conform legii. O parte dintre inspectorii-şefi reclamă însă nereguli, spunând că nu au avut loc anterior cercetări disciplinare care să justifice revocarea lor din funcţie.

Politizarea Inspectoratelor Şcolare judeţene este parcă „marcă înregistrată PSD”, iar la Arad a devenit brand, proaspătul revocat prin fax, Claudius Mladin, a fost membru PSD, iar când şefii „s-au supărat” anul trecut, a fost exclus din PSD, acum este îndepărtat şi de la şefia inspectoratului şcolar judeţean.

În schimb, pe val este consilierul municipal PSD, Anca Stoenescu, care a reuşit din nou cu ceva vreme în urmă, să fie numită prin ordin de ministru, inspector general adjunct. Întrebarea care se pune este una extrem de simplă, şi anume, Stoenescu va fi noul inspector general? Pentru că cel punţin un criteriu important îl indeplineste, este membru marcant PSD.



Sursa: hotnews.ro