România, pe locul 2 după Siria în topul top mondial al migraţiei

Data publicare: Duminica, 13 August, 2017 Total: 3587 accesari

România, pe locul 2 după Siria în topul top mondial al migraţiei

Un raport îngrijorător al Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că ţara noastră este a doua într-un top mondial al migraţiei. România Este întrecută în topul migraţiei doar de Siria, stat lovit de un război civil. Procentual, diaspora reprezintă 17 la sută din populaţia totală a României.

 

Potrivit raportului ONU, în perioada 2000-2015, ţara noastră a înregistrat cea mai mare creştere a diasporei din Europa, fiind întrecută doar de Siria în clasamentul mondial.

 

"În acest moment, România are o diasporă de aproximativ 4 milioane de persoane în Europa şi cam şase milioane în toată lumea. România va trece printr-o altă dramă, o altă situaţie complicată. Un blocaj din cauza lipsei persoanelor active. România nu va mai găsi forţă de muncă pentru că toate persoanele active şi care au putut au plecat afară", a spus DANIEL ŢECU, preşedinte FADERE.

 

Deşi Ministrul Românilor de pretutindeni, Andreea Păstrânac, spunea săptămâna trecută ca peste 50% din românii din diaspora vor să se îmtoarcă în ţară, rapoartele ONU arată că peste 200 de români părăsesc zilnic România cu gândul de a se stabili definitiv în străinătate.

 

Principalele motive care îi fac pe români să părăsească România sunt nivelul de trai scăzut şi corupţia, precum şi lipsa perspectivelor de viitor, pe care clasa politică este incapabilă să le genereze.