A murit cel mai bătrân bărbat din lume. Povestea vieţii bărbatului de 113 ani, bate orice film!

Data publicare: Sambata, 12 August, 2017 Total: 4392 accesari

A murit cel mai bătrân bărbat din lume. Povestea vieţii bărbatului de 113 ani, bate orice film!

Israel Kristal, Cel mai vârstnic bărbat de pe planetă, a decedat vineri în oraşul israelian Haifa, la vârsta de 113 ani, cu o lună înainte de a împlini 114 ani.

 

Vestea morţii bărbatului secular a apărut în presa din Israel fiind confirmată la scurt timp de Schulamit Kristal,fiica bărbatului.


Bătrânul a avut o viaţă care pare desprinsă parcă, din filmele de dramă. Povestea lui a fost marcată de ascensiunea regimului nazist  care a lăsat urme adângi asupra vieții lui Kristal.


Israel Kristal,
s-a născut la 15 septembrie 1903 pe actualul teritoriu al Poloniei, în oraşul Zarnow fiind deportat de nazişti la Auschwitz în 1944. În timpul Holocaustului, Kristal și-a pierdut soția și doi copii, însă el a  scăpat cu viaţă din lagărul de concentrare.

Potrivit Guinnes Book, la ieşirea din lagăr, acesta cântarea decât 37 de kilograme.


În anul 1950, Israel Kristal împreună cu fiul său şi cea de-a doua soţie, a emigrat în Israel unde şi-a deschis o cofetărie în care a lucrat până când starea de sănătate nu i-a mai permis.

 

În martie 2016, Guinness Book of Records l-a desemnat pe Kristal cel mai bătrân bărbat de pe planetă, după ce anteriorul deținător al acestui titlu, japonezul Yasutaro Koide, a murit în luna ianuarie a aceluiași an, la vârsta de 112 ani. În momentul desemnării titlului de cel mai bătrân bărbat din lume, Kristal avea 112 ani şi 178 de zile.