Misiuni de asigurare a evenimentelor publice de sărbătoarea din 15 august „Adormirea Maici Domnului”

Data publicare: Sambata, 12 August, 2017 Total: 1080 accesari

Misiuni de asigurare a evenimentelor publice de sărbătoarea din 15 august „Adormirea Maici Domnului”

În vederea prevenirii potenţialelor situaţii de urgenţă cu ocazia ceremoniilor religioase prilejuite de sărbătoarea din 15 august „Adormirea Maici Domnului”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va executa misiuni de „asigurare a evenimentelor publice de amploare ce pot genera situaţii de urgenţă”, în cooperare cu S.V.S.U Lipova.

           
La Catedrala Ortodoxă din municipiul Arad, zona Podgoria, Detaşamentul de Pompieri Arad cu un echipaj şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă de asemenea la mănăstirea Bodrog cu un echipaj şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

           
Detaşamentul de Pompieri Sebiş va executa o misiune la Mănăstirea Roşia cu un echipaj şi o autospecială.

           
Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Lipova va desfăşura misiunea la mănăstirea Maria Radna din Lipova cu sprijin din subunitate din partea Secţiei de Pompieri Bârzava.

           
Ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Inspecţiei de Prevenire au făcut verificări şi instruiri suplimentare la toate aceste lăcaşe de cult.

           
Recomandăm populaţiei care participă la manifestările religioase să nu blocheze căile de acces şi evacuare cu autoturisme şi să coopereze cu echipajele de pompieri, poliţie, jandarmi şi cu personalul medical implicat în operaţiunile de prevenire.

           

În toată perioada 11.09.2017 – 16.09.2017, zilnic 150 de pompieri cu 37 mijloace tehnice sunt pregătiţii să intervină în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

           
Totodată având în vedere avertizarea „COD PORTOCALIU” de fenomene meteorologice periculoase, inspectorul şef a ordonat măsuri suplimentare pentru personalul din turele libere şi cel care asigură grupele operative ale unităţii.