Accident feroviar în Egipt! Peste 30 de morţi şi 100 de răniţi

Data publicare: Vineri, 11 August, 2017 Total: 3017 accesari

Accident feroviar în Egipt! Peste 30 de morţi şi 100 de răniţi Un grav accident feroviar s-a produs astăzi în Egipt. Potrit primelor estimări, peste 30 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 100 sunt grav rănite însă numărul victimelor creşte de la oră la oră.

Tragedia feroviară a avut loc în jurul orei locale 14.15 (15.15 ora României) în apropierea gării din suburbia Khorshid, situată pe drumul dinspre Alexandria şi Cairo.
 
La faţa locului au sosit zeci de ambulanţe pentru a acorda victimelor primul ajutor însă jurnaliştii egipteni relatează că foarte multe persoane au rămas încarcerate în vagoane.


Autorităţile din Egipt au instaurat o celulă de criză pentru a se stabili cauzele accidentului. Din primele cercetări, se pare că este vorba de o eroare umană la schimbarea macazului, fapt ce a permis ca cele două garnituri să intre pe aceeaşi linie. şi să se ciocneascp frontal.

 


Trenul în care călătoream mergea foarte repede. Am ajuns pe podea. Atunci când am ieşit, am descoperit patru vagoane distruse şi foarte mulţi oameni întinşi pe pământ“, a declarat pasagerul Moumen Youssef pentru presa din Egipt.


În ultimii ani, Egiptul s-a confruntat cu numeroase accidente feroviare. În 2015, un tren a spulberat un autocar cu copii după ce un lucrător ar căilor ferate ar fi uitat să coboare barierele.