Reţineri şi percheziţii la ferma de porci a lui Dragnea! Fiul lui Dragnea va ajunge în faţa procurorilor

Data publicare: Vineri, 11 August, 2017 Total: 3341 accesari

Reţineri şi percheziţii  la ferma de porci a lui Dragnea! Fiul lui Dragnea va ajunge în faţa procurorilor

Procurorii au descins pentru perchezițiil la ferma de porci care a aparținut fiului lui Liviu Dragnea, Valentin Ștefan Dragnea. Actualul director al fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost reținut de procurori, pentru  că ar fi comis evaziune fiscală în valoare de 200.000 de euro. Anchetatorii trebuie să stabilească traseul banilor.

 

Potrivit rechizitoriului, nu mai puțin de 12 firme unele de construcții altele de prelucrarea deșeurilor dar și de creșterea porcilor sunt suspectate că ar fi implicate într-un mecanism de evaziune fiscală, care ar fi păgubit bugetul statului cu peste 9 milioane de euro înregistrând  în contabilitate cheltuieli fictive.

 

Deşi avocata lui Valentin Ştefan Dragnea susţine că acesta şi-a vândut toate acţiunile la fermă şi nu mai are nici o legătură cu aceasta, procurorii DNA l-au chemat la audieri în calitate de martor.

Procurorii anchetează fapte petrecute în perioada 2010-2016, astfel că fiul lui Liviu Dragnea va trebui să dea explicaţii la parchetul general, acolo unde a fost declanşată ancheta.

 

 

Valentin Ştefan Dtagnea, la cei 28 de ani ai săi, este un prosper om de afaceri, acţionar majoritar în mai multe firme care au contracte cu statul. Anual, tânărul afacerist reuşeşte să facă profit de zeci de milioane de euro.

 

 În 2014, acesta a cumăprat cu 6000 de euro o afacere la cheie care i-a adus în primul an, profituri de peste 3,5 milioane de euro iar în anul 2015, fiul lui Liviu Dragnea a obţinut un profit net de peste 20 milioane de euro.

Valentin Dragnea a cumpărat pachetul majoritar al fermei de porci din judeţul Teleorman în 2014, plătind pentru acesta suma de 500 lei, aproximativ 110 euro deşi în mod normal, valoarea fermei depăşeşte ordinul milioanelor de euro.

Ferma de porci deţinută de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a încasat subvenţii de la Uniunea Europeană în valoare de peste 3.000.000 de euro în ultimii trei ani, cu ajutorul ministerului agriculturii.