Cronică de festival, o fotografie comentată pe zi Festivalul Internaţional de Sah de la Arad 2017

Data publicare: Vineri, 11 August, 2017 Total: 4738 accesari

Cronică de festival, o fotografie comentată pe zi Festivalul Internaţional de Sah de la Arad 2017

Multe surprize îţi rezervă viaţa atunci când te uiţi rapid pe imaginile la actuala ediţie a Festivalului Internaţional de Şah, Arad, 2017.

Într-o teleconferinţă redacţională fulger, am sugerat fotoreporterului Virgil Muscă o imagine cu cineva din conducerea Hotelului Continental Forum Arad, pentru a avea ocazia să mulţumesc, în mod călduros, pentru excelentele condiţii asigurate participanţilor la marele eveniment din lumea şahului românesc.

Mucalit, Virgil Muscă spune că fotografia este deja făcută, dar eu nu cunoşteam omul. O nou dovadă că Voltaire avea dreptate, în anul 1760 când a scris : ,,Le grands esprit se rencontre,, . Mă lămuresc imediat şi aflu, cu surprindere, că General Manager este chiar participant la Turneul U 1600 elo.

Acum surpriza a mai scăzut din intensitate, dacă mă gândesc la faptul că aici au mai fost competiţii. În lumea minunată a pasionaţilor de acest sport nu poţi să stai indiferent, iar dorinţa de a juca vine imediat.

Deci, în fotografie este chiar domnul Constantin Bija, General Manger la Continental Forum Arad. Cu piesele negre, doreşte să demonstreze că gazdele sunt la mare înălţime, nu numai la calitatea serviciilor hoteliere, dar şi la schemele tactice de pe tabla cu 64 de pătrate.

Pe această cale, vreau să aduc, în mod oficial, multumiri tuturor oamenilor coordonaţi de dl Constantin Bija, deoarece oamenii veniţi din toate colţurile ţării primeasc în aceste zile, o nouă dovadă a despre ce înseamnă o demonstraţie de clasă, cum ar trebui să fie primiţi oamenii la un turneu de mari proporţii, cu atâtea aspecte organizatorice.

Pentru că suntem la capitolul mulţumiri adresate gazdelor, trebuie să nu uităm de partea importantă a leului.

Festivalul a început foarte bine, a continuat excelent şi se îndreaptă spre final tot pe coordonatele succesului. Cu siguranţă că el se va termina cu bine. Asta pentru că
poartă pecetea C.S. ŞAH CLUB VADOS ARAD, principal organizator, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad, Centrului Județean Cultural Arad şi al Asociaţiei judeţene de Şah Arad.

Adică totul pentru ca oaspeţii să se întrebe la final: ,,Ce frumos a fos aici. Noi când mai venim la Arad ?,,

Text:Aristotel Bunescu
Foto: Viorel Muscă