Andreea, arădeanca care vrea să construiască o şcoală în Kenya [EXCLUSIV]

Data publicare: Vineri, 11 August, 2017 Total: 3581 accesari

Andreea, arădeanca care vrea să construiască o şcoală în Kenya [EXCLUSIV]

Asociatia ZURY din Timişoara a demarat campania “Rescue for Kibera/Ajutor pentru Kibera” cu scopul de a construi o şcoală şi un spaţiu de cazare pentru zeci de copii ai străzii din Nairobi, Kenya.

Kibera este una dintre cele mai mari mahalale din lume. Aici locuiesc aproximativ 1 milion de oameni, dintre care mai mult de 50% sunt tineri şi copii. Statisticile în acest sens sunt reci şi neclare. Desi ne-am obișnuit să îi privim ca pe nişte numere, cel mult acolo la televizor, în spatele fiecarui număr este o poveste.


 

Pentru mulţi dintre noi, problematica zilei stă în a alege să îţi cumperi un telefon nou sau a ieşi în oraş cu prietenii, “a te plange” că e rău în România sau “a pleca în afară”. Copiii şi tinerii din Kibera care îşi duc zilele pe străzi, din păcate, nu au alternative, însă îşi doresc să meargă la şcoala, să înveţe, să aibă un loc unde să crească, să doarmă în tihnă sau să se joace în condiţii normale, dar nu în ultimul rând, să fie iubiţi.

 

“Odata ce ai fost acolo, nu ai cum să întorci capul şi să nu faci ceva. Poate fi de necrezut, însă banii pe care-i cheltuim noi aici într-o zi ajută un copil din Kenya să meargă la şcoala 6 luni.”  Rimona BURUIANA, coordonator campanie.


 

Sărăcia extremă, bolile, igiena precară datorată lipsei de apă potabilă, electricitate sau alte servicii de baza, sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă sute, sau chiar mii de copii din Kibera, Kenya. La acestea se adaugă violenţele şi abuzurile, comportamentele anti-sociale, insecuritatea. Pentru noi este greu de imaginat o astfel de viaţă, şi poate că am putem face faţă unora din aceste provocari, una câte una, şi pentru putin timp, ei însă, le au pe toate, tot timpul.



Ea este Adia - O fetiţă adorabilă de 5 ani care locuieste în Kibera. Este ca oricare altă fetiţă de vârsta ei, îi place să se joace cu prietenii şi îşi ascultă învăţătoarea în clasă. Privindu-i faţa radiantă şi fericită nu ai putea să îţi imaginezi experienţele prin care a trecut. Adia a fost victima propriului său tată pentru mare parte din scurta sa viaţă de până acum. La vârsta de numai 4 ani, a trecut prin lucruri pe care majoritatea dintre noi nu le trăim într-o viaţă. Abuzurile sexuale în Kibera se ridică la un număr de aproximativ 10 pe zi, printre victime numărându-se adesea copii ca şi Adia. Mii de alţi copii asemenea ei îşi trăiesc întreaga copilarie aşa.

ADIA

 

 

Andreea SIDA MOCANU, preşedintele Asociatiei ZURY: “Mulţi te iau de nebun, sau pur şi simplu nu înţeleg de ce merg în Africa. E greu de transpus în cuvinte ceea ce reprezintă viaţa acolo pentru majoritatea, de aceea pentru a putea înţelege sau cunoaşte măcar unele din problemele sau provocările cu care se confruntă aceşti copii (şi nu numai) şi pentru a identifica posibile zone de intervenşie şi de suport, e nevoie să ajungi acolo, dar mai mult, e nevoie să fii acolo. […] acum, am dorinţa de a salva aceşti copii din Kibera, de a le oferi o speranţă, cât de mică, şi cred cu tărie că fiecare om ar trebui să aibă dreptul la educaţie şi o viaţă decentă.”


 

În cadrul asociaţiei pe care o conduce (Asociatia ZURY), Andreea alături de colegii ei din Romania şi Kenya au pornit o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţia unui teren şi construcţia unei şcoli cu facilităţi de cazare pentru câţiva zeci de copii ai străzii din Kibera.

    
În speranţa că această iniţiativă se încadrează în demersurile sau misiunile dumneavoastră publice, reprezentanţii Asociatiei ZURY vă invită să vă alăturaţi cauzei. Îi puteţi sprijini cu donaţii individuale pe pagina campaniei: https://www.generosity.com/education-fundraising/rescue-kenya-s-street-kids-make-a-change-now.

 

Sau prin donaţii directe în urmatorul cont:

IBAN: RO59BTRLUSDCRT0217212001(USD)

Banca: Banca Transilvania

Beneficiar: Asociaţia ZURY / CIF 32194436

 

Contact: zury.association@gmail.com; 0731 342062 (Andreea) / 0753 739571 (Rimona)



Nu fii indiferent! Ofera-le sansa la un viitor mai bun!



Pagina de Facebook a campaniei: https://www.facebook.com/buildAfuture.forKibera/

Pagina de Facebook a Asociatiei ZURY: https://www.facebook.com/zuryassociation/