Cea mai COOL primăriţă din ţară îşi donează salariul. Irina Onescu, primăriţa de la Petriş îi dă o lecţie Olguţei Vasilescu

Data publicare: Joi, 10 August, 2017 Total: 12381 accesari

Cea mai COOL primăriţă din ţară îşi donează salariul.  Irina Onescu, primăriţa de la Petriş îi dă o lecţie Olguţei Vasilescu

După ce ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a lăsat la îndemâna primarilor să hotărască salariile din administraţia locală, salariile primarilor din ţară, au explodat la propriu, unii dintre ei, triplându-şi veniturile.

 

Hotărârea ministrul muncii nu a fost privită cu ochi buni de toti primarii. Excepţia a făcut-o Irina Onescu, primar în satul Petriş din Judeţul Arad care nu numai că nu a profitat de şansa de a-şi creşte veniturile, dar a oferit un adevărat exemplu colegilor săi.

 

 

Cunoscută ca fiind cel mai COOL edil din ţară, tânăra  primăriţă şi-a donat salariul pe următoarele trei luni, campaniei Şcoala din Vise, care îşi propune să strângă fonduri pentru renovarea unităţii de învăţământ din sat, în care mai învaţă puţin peste 100 de copii.

 

Campania a fost demarată chiar de edil în urmă cu două săptămâni iar primii bani au fost donaţi chiar de primăriţă care, deşi nu a fost prea bine privită înainte de alegeri de către localnici, a ajuns să fie îndrăgită de întreaga comunitate.

 

 

"Mi-am dorit să nu aştept după procedurile clasice de a cere fonduri de la stat, de la Uniunea Europeană, copiii aceştia nu trebuie forţaţi să aştepte.

Şcoala are nevoie de  mobilier nou, podelele trebuie înlocuite şi trebuie construit un teren de sport. În funcţie de câţi bani se strâng, primăria va prioritiza lucrările." a declarat Irina Onescu, primarul din Petriş.

Aceasta este de părere că grijile ministerului muncii ar trebui să privească bunăstarea romţnilor, şi mai puţin salariile edililor.

 

Primarul speră ca exemplu ei să fie urmat şi de localnici, pe care îi roagă să muncească voluntar la renovarea şcolii.

 

 

Până acum, campania de strângere de fonduri pentru renovarea şcolii din Petriş a adunat peste 3000 euro.

 

Irina Onescu, fostă prezentatoare TV a câştigat alegerile în satul Petriş depăşindu-şi contracanduidatul cu numai 3 voturi.

Localnicii spun că când este primar, Irina mOnescu a reuşit să readucă la viaţă comuna Petriş. Aceasta a început să renoveze o parte a şcolii,  primăria din sat, a convins autorităţile locale să creeze mai legături de transport public către Deva şi oraşele din împrejurimi şi ajutat sătenii să îşi găsească de muncă, convingând o fabrică să deschidă un punct de lucru chiar în Petriş.