Dragoş Pătraru şi Starea Naţiei, se întorc la TVR1

Data publicare: Miercuri, 09 August, 2017 Total: 2399 accesari

Dragoş Pătraru şi Starea Naţiei, se întorc la TVR1

Emisiunea STAREA NAŢIEI moderată de jurnalistul Dragoş Pătraru, revine din 4 septembrie la Televiziunea Română. Emisiunea "Starea Nației" va fi difuzată de luni până joi, de la ora 22:30. 


La finalul lunii iunie, Dragoș Pătraru anunța că se desparte de Digi 24 după un conflict pe care acesta l-a avut cu conducerea televiziunii.

 

 Totul a început când jurnalistul  a lansat în emisiune acuzații cu privire la faptul că televiziunea a evitat subiectul unor interceptări în care protagonist era chiar directorul RCS&RDS.

 

Deşi emisiunea nu a fost oprită, jurnalistul a fost amenințat de către conducerea RCS&RDS că va fi dat în judecată. Dragoș Pătraru a continuat să dezbată subiectul interceptărilor televiziunii la care este angajat şi a anunţat că va renunţa să lucreze în cadrul Digi 24.

 

"Am plecat, anul trecut, într-un moment în care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anunţaţi că nu se ştie dacă vom mai putea fi plătiţi. Am promis că ne vom întoarce dacă situaţia revine la normal. Mergând prin ţară, cei mai mulţi dintre oamenii pe care i-am întrebat unde vor să ne vadă au răspuns fără să ezite că la televiziunea publică. Mi-aduc aminte că la Piatra Neamţ un domn a venit la întâlnirea cu mine însoţit de tatăl său, care avea peste 90 de ani. Mi-a spus cu lacrimi în ochi că noi trebuie să ne întoarcem la TVR, pentru că dânsul doar aici ne poate vedea. Televiziunea Română este locul în care întotdeauna interesul public trebuie să fie pe primul plan. Este credinţa mea că fără o televiziune publică puternică, lăsată să lucreze doar pentru public, o democraţie tânără ca a noastră se află în mare pericol. Iar televiziunea publică cred că are forţa să se detaşeze total de luptele politice şi să slujească interesul public, readucându-i pe români în faţa televizoarelor, pe oricare dintre canalele sale. Sunt sigur că vom face treabă bună aici, împreună cu oamenii pricepuţi şi muncitori din TVR." a declarat Dragoş Pătraru.