Un nou târg de vinuri la Arad! Vicii și Delicii îmbină salonul de vinuri cu cel gastronomic

Data publicare: Marti, 08 August, 2017 Total: 1027 accesari

Un nou târg de vinuri la Arad!  Vicii și Delicii îmbină salonul de vinuri cu cel gastronomic

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad vă propune un nou eveniment, târgul Vicii și Delicii. Prima ediție a acestui târg va avea loc în perioada 7-8 octombrie, la Expo Arad și aduce la un loc o selecție de răsfățuri exclusiviste din categoriile: vinuri, beri artizanale, băuturi spirtoase, trabucuri, mezeluri, brânzeturi și dulciuri de calitate superioară.


Vicii și Delicii reușește încă de la prima ediție să aducă toți producătorii de vinuri din zonă împreună cu o selecție importantă de crame din țară, dar și din străinătate, oferind vizitatorilor o experiență completă. Salonul de vinuri și salonul gastronomic vor răsfăța gusturile celor prezenți cu vinuri asortate de cei mai buni somelieri și cu deserturi savuroase. Showul culinar oferit de Chefi celebri cum este Adi Hădean împreună cu cei mai pricepuți Chefi din Arad va fi unul de excepție.

 

Salon de vinuri

Tradiția milenară, cumulată cu o creștere tot mai mare a cererii pentru vinuri de calitate din partea populației locale și din regiune, creează nevoia pentru un târg de vinuri la Arad, județ care dispune în prezent de peste 1.800 ha de viță de vie și crame care și-au reluat activitatea și în scurt timp și-au creat un renume internațional.


Vicii și Delicii reușește, încă de la prima ediție, să aducă o gamă largă a producătorilor de vinuri din zonă. Vor fi prezente cramele din Podgoria Aradului, împreună cu crame din țară, dar și din străinătate, oferind astfel o selecție variată pentru o gamă diversă de gusturi și preferințe.


Podgoria Aradului este una dintre cele mai vechi din România, fiind atestată documentar de peste 1.000 de ani, iar legendele spun că viticultura a fost practicată aici încă de pe vremea lui Burebista.

 


Salon Gastronomic

Un vin bun se îmbină armonios cu o mâncare excelentă. De aceea, consacratul Chef Adi Hădean va fi prezent împreună cu echipa sa pentru a delecta privirile participanților, a încânta simțul olfactiv și a bucura papilele gustative cu minunatele sale preparate.


Împreună cu Adi Hădean vor găti și cei mai buni bucătari arădeni, aceștia se vor întrece în a oferi cele mai senzaționale preparate ale lor, așa cum ne-au obișnuit în fiecare zi. Vom avea producători și importatori de mezeluri și brânzeturi de cea mai înaltă calitate care vor oferi tot ce este nevoie pentru niște preparate delicioase.

 

Pentru că mâncărurile de excepție devin și mai savuroase când sunt asociate cu băuturile potrivite, la Vicii și Delicii somelieri de renume vor arăta cum se împerechează diversele delicii culinare cu vinurile potrivite pentru a duce încântarea simțurilor la superlativ.


Iar pentru că unele preparate se potrivesc mai bine cu alte băuturi târgul vă propune și o selecție de beri și băuturi spirtoase de cea mai înaltă calitate pentru a acoperi toate preferințele publicului.


Pentru ca experiența să fie una completă nu putem uita deserturile. Expozanții noștri vor oferi o gamă diversificată de dulciuri și produse de patiserie premium care să pună cireașa pe tort.

 


Show culinar

Această secțiune îl are în centru pe Chef Adrian Hădean, cel care s-a făcut cunoscut prin intermediul blogului său culinar adihadean.ro, activ de aproape 10 ani. Aparițiile sale publice, implicarea în diferite proiecte gastronomice de amploare și evenimente cu scop caritabil, cooptarea sa în juriul Master Chef România, dar și în alte echipe de jurizare ale unor competiții internaționale i-au adus lui Adrian Hădean aprecierea publicului larg, dar și a pasionaților de gastronomie.

 

Programul Târgului:

7 octombrie: 11:00-20:00

8 octombrie: 11:00-20:00

 

Cei interesați sunt rugați să contacteze Departamentul de Târguri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad, manager târg: Vlad Cherchezan, tel.: 0728.280.286 sau e-mail: vlad.cherchezan@ccia-arad.ro. Perioada de înscriere a expozanților este în desfășurare.