Statutul poliţistului va fi modificat ! AFLĂ când se va întâmpla asta !

Data publicare: Luni, 07 August, 2017 Total: 906 accesari

Statutul poliţistului va fi modificat ! AFLĂ când se va întâmpla asta !

Ministrul de Interne a anunţat că din toamnă va fi revizuită posibilitatea legală de a ieşi la pensie înainte de împlinirea vârstei de 47 de ani ! AFLĂ mai multe detalii ! 

Această masură este necesară, deoarece în mai puţin de 2 ani, mii de poliţişti şi-au depus dosare de pensie, iar sistemul duce lipsă de oameni.


Ministrul de interne, Carmen Dan, a explicat că Ordonanţa 21 adoptată anul trecut a introdus un mecanism prin care un angajat al MAI poate opta pentru pensie înainte de a împlini 47 de ani, vârstă de pensionare stabilită prin Legea pensiilor militare.

Acest act normativ le da poliţiştilor posibilitatea să se pensioneze dacă i se desfiinţează postul sau se reorganizează unitatea şi nu doresc o altă funcţie. În astfel de situaţii pensia era egală cu salariul sau chiar mai mare. Anul trecut s-au pensionat în jur de 12.500 de poliţişti.


Ministrul Carmen Dan a precizat că a fost trimis un email către sindicatele din poliţie şi aşteaptă răspunsuri cu propuneri pentru modificarea statutului poliţistului. Schimbările urmează să fie aplicate din luna septembrie, scrie stirileprotv.ro.