Canicula din ultimele zile a făcut opt victime

Data publicare: Duminica, 06 August, 2017 Total: 1088 accesari

Canicula din ultimele zile a făcut opt victime

În Iaşi a murit şi bărbatul de 67 de ani găsit de rude pe câmp, care a fost adus la spital în comă. Acesta a fost găsit zăcând fără conștiență pe un câmp din apropierea satului. Temperaturile ridicate la care a fost expus i-au influențat nu doar sistemul nervos central ci și cordul, rinichiul, ficatul, conform cadrelor medicale. Din acest motiv bărbatul avea disfuncții organice multiple iar medicii au fost rezervați privind șansele acestuia de supraviețuire. În momentul în care a fost găsit pe câmp, bărbatul avea o temperatură corporală de 42 de grade Celsius, anunţa Agerpres. 

 

În cursul zilei de Joi, la Galaţi, un bărbat a murit după ce a ieşit la cumpărături, iar un alt bărbat tot din Galaţi, în vârstă de 50 de ani a fost găsit mort sâmbătă, pe un câmp.

Vineri, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din localitatea Valea Satului, a murit la scurt timp de la internarea la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. El a fost găsit de niște căruțași zăcând inconștient la marginea unui câmp. 

 

Sâmbătă seara, un bărbat de 28 de ani, din rândul persoanelor fără adăpost, a murit în zona gării din municipiul Iași, după ce a suferit un stop cardio-respirator. El avea o temperatură corporală la nivel periferic de 40 de grade Celsius.

 

Un alt bărbat în vârstă de 56 de ani din Flămânzi, Botoșani, a decedat, sâmbătă seară, din cauza caniculei.

 

Canicula a făcut o victimă şi la Vaslui. Un bărbat de 48 ani, din satul Sauca, comuna vasluiană Laza, a murit sâmbătă după-amiază, după ce a lucrat la câmp în condiții caniculare, i-a venit rău și a fost preluat de un echipaj SMURD Vaslui cu o hipertermie de 42,5 grade.