Vama Nădlac II sufocată de românii care vin în vacanţă. Timpii de aşteptare mai mari de 2 ore la intrarea în ţară!

Data publicare: Sambata, 05 August, 2017 Total: 2762 accesari

Vama Nădlac II sufocată de românii care vin în vacanţă. Timpii de aşteptare mai mari de 2 ore la intrarea în ţară!

Canicula şi cozi de ore întregi la intrarea în ţară prin vama Nădlac II (autostradă). Românii plecaţi la munca în străinătate, sunt nevoiti să aştepte aproape două pentru a intra în ţar. Cozile se întind pe distanţe de până la  5 km în partea maghiară, iar politiştii de frontiera au decshis  două benzi suplimentare pentru fluidizarea traficului.

 

După ce au parcurs peste 1000 de km pentru a ajunge acasă în vacanţă, românii mai au de trecut un hop.Trecerea vămii pentru intrarea în ţară este ultima redută. Aşteptarea este şi mai grea din cauza temperaturilor extreme, sâmbătă fiind instituit codul roşu de caniculă în mai multe judeţe din vestul ţării, temperaturile anunţate depăşind 40 de grade, iar la nivelul asfaltului pe autostradă temperaturile pot ajunge şi la 60 de grade. Pe lângă orele bune de aşteptare din vamă, după un drum lung, pe românii care vin din străinătate îi mai aşteaptă şi o altă coadă la Rovinietă care mai le pune nervii la încercare încă alte cel puţin 30 de min.



 

Sâmbătă dimineaţa, în vama Nădlac erau deschise 6 benzi pe sensul de intrarea în ţară. Pentru fluidizarea traficului, poliţiştii de frontieră au mai deschis încă două benzi de acces şi au relaxat controlul documentelor. Chiar şi aşa, timpii de aşteptare au depăşit o oră.

 

Poliţiştii de frontieră se aşteaptă la creşterea traficului prin punctele de frontiera din vestul ţării, pentru că românii plecaţi la munca în străinătate revin în ţară. Pentru a se evita sa evite timpii lungi de aşteptare, românii sunt sfătuiţi să se îndrepte şi către alte puncte vamale, cum ar fi Turnu sau Vărşand.