UTA debut cu dreptul în noul sezon al Ligii a II-a

Data publicare: Sambata, 05 August, 2017 Total: 3582 accesari

UTA debut cu dreptul în noul sezon al Ligii a II-a

UTA Arad a debutat cu dreptul în noul sezon al ligii a II-a învingâng sâmbătă cu 1-0 (0-0), pe Chindia Târgoviște, în deplasare, meciul făcând parte din prima etapă a sezonului 2017/2018 a Ligii II-a.

Chindia şi UTA s-au temut una de alta înaintea acestui joc şi acest lucru s-a văzut şi pe teren. Începutul a fost unul echilibrat, de tatonare, iar prima situaţie mare a înscrie sa consumat abia după o jumătate de oră. Dan Roman (mim 34) a primit o minge de la Strătilă, a trimis cu capul, însă a luat la ţintă transversala. Reacţia târgoviştenilor a venit prin Cherchez (min 39), atacantul care era dat strategic ca indisponibil pentru acest joc. Vârful şi-a arătat încă o dată calitatea, însă şutul său bun a fost respins de Asani de lângă bară.

În partea a doua, Honciu (min 79) a fost cel care a trimis în bară după ce a bătut cu efect o lovitură de colţ, iar UTA a ripostat prin Curtuiuş (min 84) după o centrare a lui Strătilă, însă arădenii au fost la această fază mai preocupaţi să obţină un penalty la intervenţia lui Honciu. Arbitrul nu a dat nimic, iar utiştii s-a revanşat cu un gol pe final de joc. După un contraatac în flancul drept şi o centrare în careu a lui Adili, Marius Curtuiuş (min 89) a finalizat cu o lovitură de cap şi a adus bucuria în tabăra oaspeţilor.

Meciul s-ar fi putut încheia totuşi la egalitate la ultima fază, însă Grahovac a scos din vinclu mingea trimisă din lovitură liberă de la 20 de metri de Honciu.

La final, antrenorul utist Adrian Mihalcea a declarat că s-ar fi mulţumit şi cu remiza, însă plusul de experienţă al jucătorilor săi a dus în cele din urmă la obţinerea tuturor punctelor puse în joc.

”Ne-am atins obiectivul. Ştiam că va fi un meci extrem de greu, la un moment dat şi egalul era bun pentru noi. Dar, până la urmă, plusul de experienţă al jucătorilor noştri şi-a spus cuvântul şi am făcut diferenţa. Chindia este o puternică, va rămâne o contracandidată a noastră şi în continuare. Cumva, azi şi norocul a fost de partea noastră. Îi felicit pe băieţi pentru tot, chiar dacă încă avem de suferit la atitudine. Începutul a fost greu, dar trebuie să-l continuăm pe aceeaşi linie. Vreau să le mulţumesc şi suporterilor care au venit azi alături de noi, îi aşteptăm în continuare în număr cât mai mare”, a spus, citat de uta-arad.ro, Adrian Mihalcea.

 

Formaţii:

Chindia Târgoviște: I. Popescu - Martac, D. Ispas, Vătavu, Dumitraşcu (Pencea min.90) - Nisipeanu (Cr. Matei min.74), L. Mihai, Honciu (cpt.), Crinel Stoica - Cherchez (Cr. Neguţ min.80), Neicuţescu
Rezerve neutilizate: Aioani - D. Ciobotariu, Bâtfoi, Cornea
Antrenor: Nicolae Croitoru

 

UTA Arad: Grahovac (cpt.) - Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă - Asani (Curtuiuş min.46) - Stahl, Cârstocea, Jorza (I. Tănase min.67), Strătilă (Izet min.86) - M. Roman
Rezerve neutilizate: Al. Barna - Polgar, Al. Manea, Prună
Antrenor: Adrian Mihalcea

 

 

Alte rezultate din Liga II:

Luceafărul Oradea – Sportul Snagov 1-1

Dacia Unirea Brăila – ASU Politehnica Timişoara 2-3

FC Argeş – Pandurii Târgu Jiu 0-0

Metaloglobus Bucureşti – Olimpia Satu Mare 0-1

Academica Clinceni – Dunărea Călăraşi 4-1

CS Mioveni – CS Afumaţi 4-0

AFC Hermannstadt – CS Baloteşti 3-0

Ripensia Timișoara – Foresta Suceava 16-0

Vineri, ASA Târgu Mureş a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Ştiinţa Miroslava.