Guvernul va restitui banii pentru taxele auto plătite în ultimii 10 ani

Data publicare: Sambata, 05 August, 2017 Total: 3684 accesari

Guvernul va restitui banii pentru taxele auto plătite în ultimii 10 ani

După 6 luni în care şoferii nu au putut sa recupereze nici un ban de la stat pentru taxele auto, pentru că nu a mai existat un cadru legal, Guvernul a anunţat că se pregăteşte să restituie banii încasaţi în ultimii 10 ani din taxele de inmatriculare auto.

 

De la 1 februarie, a fost eliminat timbrul de mediu şi odată cu el, a fost anulată şi procedura legală de restituire a taxelor auto. Zilele trecute, în cadrul Guvernului s-a discutat problema restituirii banilor, astfel, că primul ministru, Mihai Tudose, a făcut anunţul mult aşteptat.

 

Diferitele taxe pe care românii le-au plătit pentru a-şi înmatricula maşina vor fi restituite începând cu 1 ianuarie 2018. Calendarul restituirilor de taxe prevede ca în perioada 1 ianuarie 2018-31 decembrie 2018, Guvernul să înapoieze Taxa specială auto, Taxa de poluare şi taxa pe emisii poluante, iar începănd cu 1 septembrie 2018, să fie restituiţi banii pentru Timbrul de mediu.

 

Pentru recuperarea banilor, românii vor trebui să depună o cerere în acest sens la sediile ANAF.

În ultimii 10 ani, românii au fost nevoiţi să plăteasca statului o taxă specială de primă înmatriculare care, potrivit Comisiei Europene, este ilegală şi abuzivă.

Guvernul trebuie să restituie peste 6 miliarde de lei, sumă acumulată din taxa auto.