Francisc Kelen, părintele artei fotografice româneşti şi fondatorul Foto Club Arad, a încetat din viaţă

Data publicare: Vineri, 04 August, 2017 Total: 1631 accesari

Francisc Kelen, părintele artei fotografice româneşti şi fondatorul Foto Club Arad, a încetat din viaţă

Breasla fotografilor din România este în doliu după ce maestrul Francisc Kelen a încetat din viaţă la frumoasa vârstă de 93 de ani.

Asociația FotoClubPro Arad a transmis prin intermediul unui comunicat de presă, tristul anunţ, prin care este exprimat regretul pierderii celui care a fost mentorul atâtor generaţii de fotografi.



"Cel care a fost mentorul mai multor generații de artiști fotografi din întreaga țară, fondatorul primului Foto Club din România, al Foto Club Arad, președinte de onoare al FotoClubPro Arad, maestrul Francisc Kelen EFIAP, ultimul mohican al presei scrise arădene, a renunțat astăzi la tabieturile sale și s-a dus printre îngeri.



După 93 de ani de viață și mai bine de jumătate de secol de activitate în arta fotografică, Francisc Kelen va rămâne mereu viu în amintirea noastră. În această seară FotoClubPro Arad și FotoClub ”Nufărul” din Oradea, vor vernisa o expoziție de fotografie, dedicată maestrului Kelen.


Lucările expuse sunt semnate de Ștefan Toth AFIAP, cel care l-a avut ca mentor în această artă pe regretatul Francisc Kelen. Dumnezeu să te odihnească în pace și să ne veghezi de acum acolo dintre îngeri !"