Scurt ghid pentru începători la poker

Data publicare: Joi, 03 August, 2017 Total: 1099 accesari

Scurt ghid pentru începători la poker

Cel mai popular joc de cărţi la nivel internaţional este, fără îndoială, jocul de poker, iar acest statut de "lider" este perfect valid şi în ţara noastră. Cu reguli de bază simple, dar şi cu unele varietăţi, pokerul implică consum de adrenalină, distracţie din plin şi este asociat cu posibilitatea de a câştiga ceva mai mult decât admiraţia adversarilor înfrânţi: câştigătorul adună toate jetoanele puse în joc, tot ceea ce s-a mizat la masă, ceea ce poate însemna o sumă consistentă de bani.

 

Cele mai multe persoane joacă din pură pasiune, însă există jucători care au trecut la nivelul profesionist, ajungând să trăiască din poker. Sunt cunoscute inclusiv numele unor români despre care se poate spune că au dezvoltat o carieră de succes în acest domeniu, terminând pe poziţii de top în ierarhia unor turnee şi acumulând sume consistente de bani. Cum este acest lucru posibil? Experţii oferă un răspuns clar: pokerul este un joc de abilităţi, iar performanţa se obţine prin antrenament şi strategie. Trebuie să cunoşti mai mult decât simplele reguli de bază, trebuie să îţi "simţi adversarul", iar acest lucru se învaţă, în condiţiile în care pasiunea se împleteşte cu talentul şi mai ales cu ambiţia de a "munci" atât de mult cât este nevoie.

 

Pe internet se pot găsi în prezent numeroase sfaturi utile, inclusiv ponturi bune oferite de campionii din domeniu. Performanţa vine în urma unui efort susţinut, însă fără pasiune se spune că este imposibil să ajungi la rezultate notabile. Ai nevoie de ceva mai mult decât joc tehnic, trebuie să combini pasiunea şi disciplina.

 

Partea bună este că oricine poate învăţa poker pe cont propriu, iar cea mai simplă şi eficientă metodă este jocul pe internet. Ai la dispoziţie platforme performante de poker online şi este bine să te antrenezi iniţial fără a risca bani. După ce consideri că ai trecut de etapa cu poker gratuit şi vrei să atingi nivelul următor, este timpul să joci pe bani, dar iniţial cu mize foarte mici. Contează mai departe să îţi gândeşti bine strategiile, de exemplu să ai grijă la selecţia mâinilor de început şi la modul în care îţi induci în eroare adversarii atunci când ai o mână slabă.

 

Pokerul înseamnă răbdare, este un joc extrem de calm şi liniştit, la nivel aparent cel puţin. Trebuie să acorzi atenţie şi respect adversarilor, să nu îi subestimezi, să faci totul posibil să le înţelegi stilul de joc. Vizionează online cât mai multe sfaturi ale profesioniştilor, citeşte sfaturi despre poker şi, dincolo de toate, joacă des, intens, atent. Mai mult, trebuie să fii echilibrat, să ai o viaţă sănătoasă, să faci mişcare, astfel încât mintea ta să aibă capacitatea de a se concentra atât de mult cât este nevoie la masa de joc, chiar şi la turnee foarte lungi.

 

Alege cu atenţie furnizorul jocului de poker pe care vrei să-l utilizezi, un brand de top te va ajuta să faci paşi mai rapizi spre performanţă, în cele mai bune condiţii tehnice, dar şi prin fel de fel de resurse utile. Descarcă aplicaţii dedicate şi joacă inclusiv pe dispozitive mobile, pentru a profita de orice momente în care timpul îţi permite să te distrezi şi să te antrenezi.

 

Când treci de la bani de joc (bani virtuali, joc gratuit) la varianta cu bani reali, este de preferat să faci un depozit mic. Trebuie să îţi foloseşti experienţa, să abordezi jocul cât mai calm şi să pui pasiunea pe primul loc. Chiar şi dacă pierzi, important este să te limitezi la sume mici, ca şi cum ai aloca banii pentru alte forme de distracţie, de exemplu pentru o ieşire la bowling sau la cinema.