NOI schimbări la polițele RCA ! AFLĂ care sunt acestea

Data publicare: Miercuri, 02 August, 2017 Total: 4424 accesari

NOI schimbări la polițele RCA ! AFLĂ care sunt acestea

Încălcarea limitei legale de viteză, parcarea pe un loc nepermis sau orice altă abatere de la regulile de circulaţie, sancţionată cu amendă contravenţională, ar putea să îi coste dublu pe şoferi.


Noua lege RCA, permite asiguratorilor să ia în considerare istoricul amenzilor de circulaţie încasate de şoferi, pentru stabilirea coeficientului bonus-malus.

 

Biroul de Asigurări din România lucrează în aceste zile împreună cu ASF şi MAI la crearea unui sistem de informaţii care să permită asiguratorilor să consulte istoricul amenzilor auto. Astfel, la stabilirea preţului pentru o poliţă RCA, şoferii care au acumulat amenzi de circulaţie vor fi consideraţi mai puţin disciplinaţi în trafic şi vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar.


Avantajaţi vor fi şoferii care nu iau amenzi. Potrivit Biroului de Asigurări Auto din România, aceştora li se va stabili un coeficient bonus-malus mai mare iar preţul asigurării auto vor fi mai mic faţă de preţul din prezent.


"Avem iniţiate multe discuţii la ora actuală care se vor transforma în demersuri ce ar trebui sa puna bazele unui istoric complet al şoferului, unde şi cum acesta a încălcat legislaţia. La ora actuală, accidentele mai grave sau mai uşoare există în istoricul şoferului, dar este nevoie de o bază de date care să se întrepătrundă cu cea a Ministerului de Interne astfel încât imaginea să fie completă şi pentru că această aplicaţie să poată funcţiona. Proiectul nu este unul uşor pentru că în paralel cu conectarea bazelor de date va trebui să identificăm modul în care amenzile şi gravitatea lor va impacta costul poliţei" a declarat Mădălin Roşu, preşedinte BAAR.


Potrivit autorităţilor, noile modificări vizează micşorarea costului poliţei de asigurare în funcţie de cât de disciplinat este şoferul în trafic, si fac parte dintr-o gamă mai largă de propuneri legislative menite să promoveze siguranţa rutieră.