Cinci cetățeni din Irak şi Afganistan, opriți la frontieră din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

Data publicare: Marti, 01 August, 2017 Total: 1169 accesari

Cinci cetățeni din Irak şi Afganistan, opriți la frontieră din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, cinci cetăţeni din Irak şi Afganistan care au încercat să iasă ilegal din Romania, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În data de 29.07.2017, în jurul orei 05.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul SPF Nădlac, județul Arad, au depistat cinci persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele, care nu își justificau prezența în zonă, au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări.

La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Afganistan, trei adulţi cu vârste cuprinse între 21 și 23 ani și doi minori în vârstă de 3, respectiv 17 ani. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că parte din ei sunt solicitanţi de azil în România.

Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Sursa: preluare Poliția de Frontieră