Descindere a procurorilor DNA în sediul Guvernului. Procurorii au ridicat mai multe documente

Data publicare: Luni, 31 Iulie, 2017 Total: 3482 accesari

Descindere a procurorilor DNA în sediul Guvernului. Procurorii au ridicat mai multe documente

DNA a efectuat, luni seara percheziții la sediul guvernului. Conform unor surse judiciare, procurorii direcţiei naţionale anticorupşie au verificat diferite documente și au ridicat câteva dosare de la secretariatul general al guvernului.

 

Nu mai puţin de 11 procurori au descins în sediul guvernului pentru anumite verificări. Persoanele aflate în sediul guvernului au fost legitimate şi au dat declaraţii în faţa anchetatorilor.De asemenea, mai multe persoane au fost chemate la DNA pentru a da explicaţii în următoarele zile.

 

Percheziţiile au vizat Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, demis de către fostul premier, Sorin Grindeanu şi repus în funcţie de către PSD după instalarea Guvernul Tudose.

Secretariatul General al Guvernului a fost condus de către Victor Ponta o scurtă perioadă de timp, atunci când PSD se chinuia să îl demită pe premierul Grindeanu.

 

În scurtul său mandat la şefia Secretariatului General al Guvernului, Victor Ponta a lăsat să se înţeleagă ca există mai multe nereguli în cadrul SGG şi că dacă Liviu Dragnea, va abuza de puterea pe care o are în cadrul PSD, ia în calcul o eventuală plângere la DNA.

 

"Descinderea s-a făcut pe baza unui mandat de percheziţie. Dacă cineva a fost supus unor alte rigori decât cele legale, se poate sesiza Inspecţia Judiciară. Aşteptăm de la această instituţie concluzii motivate", a spus avocatul Cristian Ene.