Ministrul Economiei, Mihai Fifor, dă o lovitură grea patronatelor. Mii de muncitori riscă să rămână fără locuri de muncă

Data publicare: Duminica, 30 Iulie, 2017 Total: 11045 accesari

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, dă o lovitură grea  patronatelor. Mii de muncitori riscă să rămână fără locuri de muncă

Aflat în vizită la Abrud, ministrul economiei, Mihai Fifor a dat o veste proastă muncitorilor din sectorul privat.


Este vorba despre acei muncitori angajaţi cu contracte de muncă part-time şi pentru care, potrivit noilor reglementări, angajatorii ar trebui să plătească contribuţii întregi la nivelul salariului minim pe economie.


Întrebat într-o conferinţă de presă cum comentează poziţia PNL faţă de 'taxarea contractelor de muncă pe perioadă parţială', Fifor a refuzat să dea un răspuns, arătând că nu îl interesează foarte tare ce fac liderii opoziţiei, despre care a opinat că 'se plictisesc foarte tare în vacanţă', scrie agerpres.ro.

 

Fifor a adăugat că nu se gândeşte la modificarea proiectului de lege şi că PSD, are un program de guvernare, care trebuie respectat punct cu punct.

 

Ludovic Orban, preşedintele liberalilor , a anunţat, că PNL a depus o sesizare la Avocatul Poporului pentru contestarea la CCR a Ordonanţei 4/2017 privind supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, care a susţinut că actul normativ încalcă cinci articole din Constituţie.


Mai mulţi experţi în economie şi reprezentanţi ai patronatelor susţin că dacă proiectul de lege va intra în vigoare în forma actuală, câteva mii de angajaţi cu contracte part-time îşi vor pierde locurile de muncă.