Clătita „electorală”. PSD şi PMP au ţinut morţiş să politizeze Parada Clătitelor de la Moneasa şi în acest an

Data publicare: Duminica, 30 Iulie, 2017 Total: 4163 accesari

Clătita „electorală”. PSD şi PMP au ţinut morţiş să politizeze Parada Clătitelor de la Moneasa şi în acest an

Cu toate că în acest an, Consiliul Judeţean a decis să nu mai participe la acest eveniment primăriile şi partidetele politice cu standuri, tocmai pentru a mai nu politiza evenimentul, venind în sprijinul comercianţilor  pentru care participarea la un astfel de eveniment presupune un efort financiar, PSD Arad şi PMP Arad, au ignorat acest aspect şi au oferit clătite gratis la Parada Clătitelor 2017 de la Moneasa, celelalte partide au înteles demersul C.J. Arad.

 

În timp ce comerciantul oferă produsele contra cost, primăriile şi partidele politice nu pot, şi nici nu doresc să ofere contra cost aceste produse, iar întrebarea care se pune firesc şi logic este: care este scopul şi beneficiul unei primării de a merge la un astfel de festival să ofere gratuit produse? Răspunsul ar fi: niciunul, decât să facă concurenţă pe bani publici, concurenţă într-un fel neloială comerciantului care nu poate oferii gratuit produse, crezând că vor obţine un plus de imagine, căci alt câştig nu am reuşit să identificăm.

 

Care este interesul unui partid politic să participe la un astfel de eveniment? Răspunsul este la îndemâna oricui, să ofere politicienilor ocazia unei băi de mulţime, să-şi facă imagine şi vizibilitate, şi să ofere ceva gratuit căci, în campania electorală nu mai au posibilitatea, legea interzicându-le să mai dea găleţi, pixuri, mingi, brichete şi tot felul de alte pomeni electorale.

 

Cu toate acestea, 2 partide au avut o oarecare durere „în spate” la decizia CJA, şi, au mers totuşi cu standuri la acest eveniment oferind celor prezenţi clătite „electorale” gratuite dar, în acelaşi timp, expunându-şi toată „crema” politică,  clătitele  politicianiste cu gem sau Nutela, „stropite” cu  deputaţi, senatori, consilieri locali şi militanţi înfocaţi fiind oferta celor de la PSD şi PMP Arad.

 

Cu alte cuvinte, nici în acest an nu ne-au scutit de "clătita electorală", cu atât mai mult cu cât nici măcar nu este un an electoral, însă metehnele se schimbă greu.


PSD Arad la Parada Claătitelor Moneasa 2017



PMP Arad la Parada Claătitelor Moneasa 2017

 

„În acest an, Consiliul Judeţean Arad a decis ca la eveniment să nu mai participe nici partidele politice, nici politicieni şi nici primării. „Punem piatra de temelie la un nou concept! Ne dorim o Paradă a Clătitelor fără orice imixtiune politică. Mizăm pe profesioniști în arta culinară şi susţinem producătorii, comercianţii, agenţii economici privaţi, care investesc resurse importante pentru a fi la acest eveniment.


În anii ce vor urma vom încerca să creştem numărul profesioniştilor şi să susținem concurența între aceștia pentru a oferi vizitatorilor cât mai multe elemente de spectacol”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

 

 Sursă foto: Facebook



T.B.